Συμμετοχή Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην απεργία της 7ης Απριλίου

admin
07/04/2016 12:30
 
 
 

Ως μια κρίσιμη αναμέτρηση των εργαζομένων με την κυβέρνηση και όσους εποφθαλμιούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.  

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν πρέπει να μείνουμε θεατές απέναντι στα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «το παραμύθι των “κόκκινων γραμμών” της δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν, ενώ δεν παραλείπει να προσθέσει ότι «ο απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο οι “σύμμαχοι – εταίροι” αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες δείχνει το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν αντιδράσουμε».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μπροστά στην πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 7 Απρίλη αλλά και την ειλημμένη απόφαση για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με πρώτο βήμα την 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στην βουλή, καλεί όλους τους συναδέλφους να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του αγώνα.

Τα επερχόμενα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι, τα νέα προνόμια στους τραπεζίτες, τους εθνικούς εργολάβους και τους εφοπλιστές, το εμπόριο εξαθλίωσης με τα κόκκινα δάνεια, οι νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και του μεροκάματου, η πλήρης διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, δεν επιτρέπουν σε κανένα εργαζόμενο σε κανένα λαϊκό άνθρωπο να παραμένει θεατής.

Κανένας δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες πως η πολυαναμενόμενη από την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της ευρω-υποταγής του λαού μας «αξιολόγηση», δεν θα αποτελέσει νέα θηλιά στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να αγνοεί ότι η φωτιά του πολέμου που καίει στην γειτονιά μας, φωτιά που άναψαν από κοινού η «πολιτισμένη Ευρώπη» της Ευρ. Ένωσης  και η, βουτηγμένη στο αίμα αθώων, εγκληματική συμμορία του ΝΑΤΟ, αποτελεί την βάση της πολιτικής που απαιτεί συνεχείς θυσίες των λαών για την ανάπτυξη των κερδών. Είναι οι ίδιοι «αξιολογητές – θεσμοί» που από την μια απαιτούν φτηνή εργασία και κοινωνική ζούγκλα, ενώ από την άλλη δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν τους λαούς προκειμένου να ξαναμοιράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους της ενέργειας. Είναι οι ίδιοι που ενώ οργανώνουν και εξοπλίζουν τις ορδές των μισθοφόρων φονιάδων, υψώνουν τείχη για να φράξουν το δρόμο εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας. Είναι οι ίδιοι που ενώ εκτρέφουν τα φίδια του φασισμού, του θρησκευτικού φανατισμού και της τυφλής βίας, προτείνουν ως «λύση» την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων προκειμένου να βάλουν τους κοινωνικούς αγώνες στον γύψο του φόβου.

Ο απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο οι «σύμμαχοι – εταίροι» αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες δείχνει το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν αντιδράσουμε!

Καμιά αυταπάτη ότι η πολιτική αυτή αντιμετωπίζεται με «άλλες» μορφές αγώνα (ποιες;) «αντιπροτάσεις» (ηπιότερης σφαγής), «διαπραγμάτευση» ή συμβιβασμό.  

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που πρέπει να ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ καθώς, με την μαζική συμμετοχή όλων, μπορούν να ανακοπούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το παραμύθι των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα της. Το τελικό σχέδιο έχει ήδη τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!

Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου  του εργοδοτικού – κυβερνητικού «συνδικαλισμού», που εξαγγέλλουν με ένα mail ή με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Το παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων μπορεί να σταματήσει μόνο όταν κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του:

Να μη περάσει ο νόμος- λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.

*Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου. Να πληρώσουν οι τραπεζίτες και η μεγάλη εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.

*Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση , Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.

*Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωρητική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις ενώ στρώνει τον δρόμο για  απολύσεις.

*Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.

*Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

*Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!

*Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

*Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Έχουμε δίκιο να αγωνιζόμαστε για να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με όσα περισσεύουν από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

 

                                    

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*