Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Λεβογιάννη για το θάνατο του Γιάννη Ποσάντζη

Άκης Αξαόπουλος
13/08/2021 19:56
 
 
 

 

Η Νάξος αποχαιρετά σήμερα τον Γιάννη Δ. Ποσάντζη, τον εξαιρετικό επιστήμονα, καθηγητή, που υπηρέτησε τη Νάξο και τις Κυκλάδες για πολλές δεκαετίες τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και στη διοίκηση της Β/θμιας Εκπαίδευσης – Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων τη δεκαετία 1980 και συνέβαλε στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του 1985, στην οργάνωση και στελέχωση 15 νέων γυμνασίων που ιδρύθηκαν στα μικρά και μεσαία νησιά των Κυκλάδων εκείνη την περίοδο, αλλά και όσα ιδρύθηκαν στα μεγάλα νησιά.

Ως Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νάξου τη δεκαετία του 1990 και αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού συνέχισε το δημιουργικό πνευματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο στη Νάξο.

Σπουδαίος φιλόλογος, μελετητής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, του ναξιώτικου λαϊκού πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας, άφησε με το συγγραφικό του έργο σημαντικές μελέτες και άρθρα, παρακαταθήκες για τις επόμενες γενιές.

Όσοι για χρόνια πορευτήκαμε μαζί του σε αγώνες δημοκρατικούς, κοινωνικούς, πνευματικούς, θα θυμόμαστε την ηρεμία και την πραότητα που ενέπνεε με τη γνώμη και τη δράση του, πάντα συναινετική και ενωτική για το κοινό καλό.

Ήταν εμπνευστής, καθοδηγητής, Δάσκαλος μέσα στην τάξη μα και έξω από αυτήν, στην κοινωνία, στην πολιτική.

Θα τον θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ.

(Visited 411 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*