Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Άκης Αξαόπουλος
08/09/2020 14:21
 
 
 

 

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Από τη δεκαήμερη καραντίνα εξαιρούνται άτομα που εργάζονται σε πλοία, άτομα που για λόγους έκτακτης ανάγκης πρέπει να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, υγειονομικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ολανδική De Telegraaf.

Η ταξιδιωτική οδηγία έρχεται μία μερά μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς για τη συμπερίληψη επτά ελληνικών νησιών στην «κόκκινη λίστα» που επιβάλλει αυτοαπομόνωση δύο εβδομάδων στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτά αφορά περί τους 60.000 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Daily Mail.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 140 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*