Επιδημιολογικός χάρτης: Στο «βαθύ κόκκινο» η Νάξος, στο «κόκκινο» Πάρος και Σύρος – Τι γίνεται με τα άλλα νησιά

Newsroom
08/01/2022 14:27
 
 
 

 

Στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» (5) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας βρέθηκε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η Νάξος.

Ωστόσο, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα από το «κόκκινο» που ήταν να ανέβει πολύ γρήγορα στο «βαθύ κόκκινο».

Η Νάξος είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων στο επίπεδο 5.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δείκτης θετικότητας στο νησί βρίσκεται στο 3,54%, ενώ η επιδημιολογική του εικόνα εμφανίζει διαρκώς ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) στη Νάξο είναι 63,66% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 60,45%. ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 152,4.

Στο «κόκκινο» Πάρος και Σύρος

Στο επίπεδο 4, «κόκκινο», με αυξημένες μολύνσεις το τελευταίο διάστημα βρίσκονται τα νησιά Πάρος και Σύρος.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την Πάρο, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2,99%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί εμφανίζει διαρκώς ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) στην Πάρο είναι 83% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 80,34%.

Σε υψηλά επίπεδα ο δείκτης θετικότητας στη Σύρο που βρίσκεται στο 5,41%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων εμφανίζει διαρκώς ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 72,87% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 70,52%.

Τι γίνεται με τα άλλα νησιά

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη (με ημερομηνία αναφοράς 06-01-2022) στο «πορτοκαλί» είναι οι δήμοι Αμοργού, Άνδρου, Θήρας, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, και Τήνου.

Με «κίτρινο» χρώμα έχουν βαφτεί οι δήμοι Κέας και Σερίφου, ενώ «πράσινοι» είναι οι δήμοι Ανάφης, Αντιπάρου, Ιητών, Κιμώλου, Σίφνου και Φολεγάνδρου.

Να σημειωθεί ότι ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο επιδημιολογικός χάρτης παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.

Αναλυτικά τα «χρώματα» που έχουν βαφτεί οι δήμοι των Κυκλάδων

Αμοργός: πορτοκαλί
Ανάφης: πράσινο
Άνδρου: πορτοκαλί
Αντιπάρου: πράσινο
Θήρας: πορτοκαλί
Ιητών: πράσινο
Κέας: Κίτρινο
Κιμώλου: πράσινο
Κύθνου: πορτοκαλί
Μήλου: πορτοκαλί
Μυκόνου: πορτοκαλί
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: βαθύ κόκκινο
Πάρου: κόκκινο
Σερίφου: Κίτρινο
Σικίνου: πράσινο
Σίφνου: πράσινο
Σύρου-Ερμούπολης: κόκκινο
Τήνου: πορτοκαλί
Φολεγάνδρου: πράσινο

Να σημειωθεί ότι καθημερινά, άμεσα και έγκυρα, μπορείτε να διαβάζετε  στο naxostimes.gr τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα και την γεωγραφική κατανομή τους στις Κυκλάδες.

(Visited 11.017 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*