Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε Νάξο, Μύκονο και Τήνο

Άκης Αξαόπουλος
13/07/2022 15:21
 
 
 

 

Ο χάρτης Μπαχτσελί, ο καιρός που δεν είναι κατάλληλος να μιλάμε για την Τουρκία και η επικίνδυνη αμεριμνησία των Αθηνών που συζητά για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, όταν οι Τούρκοι ανακοινώνουν έρευνα-διάσωση ….στις Κυκλάδες!!!

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών (ΔΑΑ) με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της (https://www.sg.gov.tr) και ειδικότερα στο τμήμα όπου αναρτά καθημερινά κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις, γνωστοποίησε την διεξαγωγή επιχείρησης Έρευνας – Διάσωσης (SAR), στο Αιγαίο πέλαγος εντός της Ελληνικής περιοχής Ε-Δ (η οποία συμπίπτει με τα όρια του FIR Aθηνών).

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Στις 29 Ιουνίου 2022, στις 19:55, λάβαμε την πληροφορία ότι απαιτείται εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής από αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία. Απεστάλησαν αμέσως ελικόπτερο και 1 σκάφος της Διοίκησης. Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή του ελικοπτέρου μας και μεταφέρθηκε ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του στις 21:10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αιγαίου στη Σμύρνη».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από βίντεο στα οποία ευκρινώς διακρίνεται το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, καθώς επίσης ο διασώστης, ο υποτιθέμενος «ασθενής» (θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί), ενώ περιλαμβάνονται και λήψεις για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη «σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία».

Που όμως είναι αυτή η περιοχή;

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα πιθανά σημεία (με τις κίτρινες κουκίδες), τα οποία απέχουν 75 ν.μ. από την πόλη Σεφεριχισάρ στα τουρκικά παράλια. Όπως βλέπετε τα πιθανά σημεία περιλαμβάνουν τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και της Νάξου.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τα όρια της υποτιθέμενης περιοχής Ε-Δ υπό τουρκική δικαιοδοσία είναι παρόμοια με τα όρια του χάρτη που πρόσφεραν πρόσφατα οι Γκρίζοι Λύκοι στον συγκυβερνήτη του Ερντογάν και πρόεδρο του κόμματος MHP Mπαχτσελί, καθώς επίσης και με τον χάρτη που η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών προβάλλει στην ιστοσελίδα της.

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις:

– Έγινε αντιληπτή η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου;

– Zητήθηκε άδεια από τις ελληνικές αρχές για την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου;

– Πως βρέθηκε το τουρκικό αλιευτικό στις Κυκλάδες;

Πλέον των παραπάνω και από την ανάλυση του βίντεο προκύπτει ότι υπάρχει η πιθανότητα “στησίματος» της επιχείρησης για να εξυπηρετηθεί η προπαγάνδα της Τουρκίας, διότι:

– Διαπιστώνεται ιδιαίτερη σπουδή στην δημιουργία του οπτικού υλικού από τις τουρκικές αρχές.

– Η εικόνα του υποτιθέμενου «ασθενή» δεν παραπέμπει σε άνθρωπο που αισθάνεται πόνους στην καρδιά.

– Ο υποτιθέμενος «ασθενής» βρίσκεται μόνος του στο κατάστρωμα του αλιευτικού, ενώ η όλη αμφίεση του δεν παραπέμπει σε μέλος πληρώματος αλιευτικού σκάφους.

Άραγε υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ισχυρίζονται ότι δεν είναι καλή εποχή να μιλάμε για την Τουρκία;

Η ανακοίνωση της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών 

Ο χάρτης της περιοχής ευθύνης της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών 

 

Πηγή: militaire.gr

(Visited 1.332 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*