Σίφνος και Σέριφος διαμαρτύρονται για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Αναφορά Συρμαλένιου για το θέμα

Newsroom
23/08/2022 18:57
 
 
 

 

Την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Νάδαλη και του Αντιδημάρχου Σερίφου κου Στυλιανού Λιβάνιου, με την οποία μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία τοπικής κοινωνίας και επαγγελματιών για την 3η – κατά σειρά – αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Με την επιστολή (που συνυπέγραψαν η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου και ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Σερίφου), γίνεται γνωστή η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων και των επαγγελματιών των Δυτικών Κυκλάδων για συνεχή και ιλιγγιώδη αύξηση των ακτοπλοϊκών, αύξηση που επιφέρει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις στους νησιώτες και στους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ σαφώς δεν σχετίζεται με την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ταχυπλόων SEA JET- η οποία δραστηριοποιείται πλέον μονοπωλιακά στην εν λόγω γραμμή – προχώρησε σε τρίτη, κατά σειρά, αναίτια αύξηση και πλέον το ατομικό εισιτήριο οικονομικής θέσης από Πειραιά για Σίφνο υπερβαίνει το ποσό των 70 ευρώ, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακριβότερο ακόμη κι από πολλά αεροπορικά εισιτήρια για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι επείγουσα επιστολή για το ίδιο θέμα είχε αποστείλει προς τους αρμόδιους υπουργούς και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου, ενώ και ο κ. Συρμαλένιος, πριν λίγες μέρες, κατέθεσε ερώτηση για τα παράδοξα που συμβαίνουν με τα πλοία των Μινωικών γραμμών (Minoan Lines) FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE στη γραμμή της Μήλου.

(Visited 289 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*