Οι πρώτοι «επώνυμοι» πλειστηριασμοί στις Κυκλάδες (πίνακες)

plistiriasmos spition
admin
11/12/2017 09:19
 
 
 

Μια από τις μεγαλύτερες ανακατανομές εισοδήματος που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια αναμένεται να λάβει χώρα στην Ελλάδα.

Ο λόγος; Πλειστηριασμοί. Μπορεί μέχρι στιγμής ο ρυθμός των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων να είναι μικρός, σύμφωνα όμως με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να «τρέξουν» με δυναμική… τσουνάμι για την επίτευξη των μνημονιακών δεσμεύσεων και στόχων.

Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αποτελούν ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης του μνημονίου έχει ξεκινήσει…

Δίδουν δε ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλή εμπορική αξία των ακινήτων, όπως οι τουριστικές περιοχές, με ιδιαίτερη αναφορά στις Κυκλάδες. Μύκονος, Σαντορίνη, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μήλος, Τήνος και Άνδρος να βρίσκονται στην λίστα. Μην ξεχνάμε ότι οι Κυκλάδες, σαν Νο 1 τουριστικός προορισμός βρίσκεται στο «τοπ» του ενδιαφέροντος των τραπεζών!

Μπορεί προς το παρόν τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί να θεωρούνται «μετρημένα», αλλά ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατακόρυφα καθώς για να βγει ο σχεδιασμός των τραπεζών θα πρέπει να εκποιούνται 2.000-3.000 ακίνητα ανά μήνα μέχρι το φθινόπωρο του 2018.

Το σίγουρο είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 που δεν θα υπάρχει καμία προστασία ούτε για την κύρια κατοικία (για οφειλές στο δημόσιο δεν υπάρχει ούτε τώρα), η «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες (να μην βγάζουν μικρής αξίας ακίνητα στον πλειστηριασμό) θα αρχίσει επίσης να εξασθενεί.

Έτσι, το όριο των 300.000 ευρώ θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και από τις αρχές του επόμενου θα υποχωρήσει στις 200.000 ευρώ, ενώ από το δεύτερο εξάμηνο και μετά η άτυπη προστασία θα πέσει στις 100.000 ευρώ για να εξαλειφθεί από τις αρχές του νέου έτους.

Με απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα χιλιάδες ακίνητα θα αλλάξουν χέρια…

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ

(Visited 262 times, 1 visits today)