3,5 εκ. ευρώ για έργα οδοποιίας στα νησιά των Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
14/05/2018 22:00
 
 
 

Νέα έργα οδοποιίας στα νησιά των Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. €, θα προταθούν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με απόφαση που έλαβε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Σώμα ενέκρινε:
*Την υποβολή πρότασης για έργα βελτίωσης ασφάλειας επαρχιακού οδικού δικτύου στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής», με τίτλο «Βελτίωση Ασφάλειας του οδικού δικτύου των μικρών νησιών της Περιφέρειας». Το έργο αφορά στα νησιά Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θήρα, Θηρασιά, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Φολέγανδρο.
*Την υποβολή πρότασης για έργα βελτίωσης ασφάλειας επαρχιακού οδικού δικτύου στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», Άξονας Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση Βασικών Υποδομών», με τίτλο «Δημιουργία και Βελτίωση υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου-εξόδου-έργο οδικής ασφάλειας». Το έργο αφορά στα νησιά Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θήρα, Θηρασιά, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Φολέγανδρο.
«Ανάσα για τα νησιά» χαρακτήρισε τα προαναφερόμενα έργα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει τόσο πολύ που έφταναν στο σημείο απώλειας των χρημάτων που θα δίνονταν για την υλοποίηση τους από την Ε.Ε. «Οι υπηρεσίες θα πρέπει να ξενυχτήσουν για να τα εντάξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*