Έργα βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου προγραμματισμού αλλάζουν την εικόνα της Σίφνου

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2018 14:16
 
 
 

Σε σημαντικά έργα υποδομών – η υλοποίηση των οποίων θα αλλάξει ριζικά την εικόνα, αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού – αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σίφνου.

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Πολιούχου Παναγίας Χρυσοπηγής, ο κ. Λεονταρίτης βρέθηκε στη Σίφνο και ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων που θα υλοποιηθούν εκεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη μελετών και την εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση τους.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Γ. Λεονταρίτης: «Θα επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της Σίφνου»
Τα έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόκειται να υλοποιηθούν, είναι:
*τo νέο λιμάνι στις Καμάρες της Σίφνου,
*το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού,
*η βελτίωση του οδικού δικτύου που αφορά στην ασφαλτόστρωση από την Απολλωνία μέχρι τον κόμβο προς Κάβο και Πλατύ Γιαλό,
* η χρηματοδότηση της επισκευής των σχολικών κτιρίων της Σίφνου (Β’ φάση),
*η χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση των διαβρώσεων στην παραλία του Πλατύ Γιαλού,
*η χρηματοδότηση της ανακατασκευής της πλατείας Ηρώων στην Απολλωνία, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Σίφνου,
*η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου γαστρονομικού φεστιβάλ των Κυκλάδων «Νικόλαος Τσελεμεντές» που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.
*η θέσπιση ετήσιου και διήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ το οποίο θα διεξάγεται στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο με σκοπό την ανάδειξη των κάστρων της Σίφνου.
«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως περιφερειακή αρχή εργαστήκαμε με σχέδιο για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού, σε αγαστή συνεργασία με τον έπαρχο Σίφνου κ. Βενάκη. Η Σίφνος τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα έχοντας επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που την απασχολούσαν. Με τη συνεργασία του Δήμου, αλλά και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*