Οργή και του Τέρενς Κουίκ για την κακοποίηση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη

 
 
 

gaidourakia santorini 2

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πήρε θέση ο Τέρενς Κουίκ για το θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό το πανελλήνιο και ιδιαίτερα τους φιλόζωους.

Το θέμα της κακοποίησης των γαϊδουριών τόσο στη Σαντορίνη όσο και σε άλλα νησιά της χώρας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είναι γνωστό πως διακατέχεται από ισχυρά φιλοζωικά αισθήματα και μετά το τελευταίο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα που δείχνει έναν άνδρα να χτυπά με όλη του τη δύναμη στο πρόσωπο ένα ανυπεράσπιστο γαϊδουράκι, o Τέρενς Κουίκ πήρε δημόσια θέση για το θέμα.

Συγκεκριμένα έγραψε σε τρία «τιτιβίσματα»:

«Έλαβα αυτό το μήνυμα και αυτές τις φώτο: Αγαπητέ Τέρενς, κοίτα αυτές τις δύο φωτογραφίες με τον τύπο που κτυπά με βέργα τον γαϊδαράκο στο προσωπο με ολη του την δυναμη. Κλαιω! Αυτο συμβαινει στη Σαντορινη καθημερινά. Γινεται έγκλημα. Έχεις δυναμη. Εισαι φιλόζωος. Κανε κατι να σταματήσει. ΠΑΡΑΚΑΛΩ».

Στη συνέχεια ο κ. Κουίκ ανέφερε:

«Δεν σηκώνει πιά άλλη αδιαφορία. Αστυνομία, Δήμος, Εισαγγελία πρέπει να παρέμβουν. Και ο αρμόδιος Αν.Υπουργός. Οι Σαντορινιοί δεν πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο νησί τους. Επιβεβλημένος κανόνας για όλα τα ζώα. Προστασία τους και τιμωρία στα ανθρώπινα κτήνη».

Και τελειώνει λέγοντας:

«Αυτός κ. Διοικητά της ΕΛΑΣ, κ. Εισαγγελέα, κ. Δήμαρχε, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος χωρίς να του έχει ασκηθεί δίωξη; Τί περιμένετε όλοι σας; Ο αρμόδιος Αν. Υπουργός πρέπει να παρέμβει για τη προστασία των ζώων με ένα σωστό νομοσχέδιο. Και με αυστηροποιήσεις ποινών. Θα τον στηρίξουμε.»

kouik 1

kouik 2

Κακοποίηση χωρίς τέλος

H κακοποίηση ιπποειδών στη Σαντορίνη δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα φρικτό βίντεο (το οποίο αποσύρθηκε λόγω της βίας που προβάλει) κατά το οποίο άνδρας χτυπάει με όλη του την δύναμη στο πρόσωπο ένα άτυχο γαϊδουράκι και μάλιστα με μεταλλική ράβδο.

Όποιος είδε το βίντεο μπορούσε να διακρίνει ότι το ζώο πονάει από τα χτυπήματα, ωστόσο δεν αντιδρά εμφανώς φοβισμένο από το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Η οργή των φιλοζωικών σωματείων ξεχειλίζει πλέον από τις ακατάσχετες υποθέσεις κακοποίησης των άκακων ζώων και καλούν σε διαμαρτυρία στη Σαντορίνη στις 27-28-29 Ιουλίου

Υπενθυμίζεται πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για το θέμα, ενώ όλο και περισσότερα ξένα δίκτυα αναδεικνύουν το θέμα που αποτελεί δυσφήμιση για τα ελληνικά νησιά και την ελληνική κουλτούρα.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*