Άρνηση του “Andros Jet” να επιβιβάσει φορτηγό μεταφοράς τροφίμων για την Ανάφη

 
 
 

anafi limani makrini

Ελλείψεις σε τρόφιμα παρουσίασαν οι επιχειρήσεις στην Ανάφη, μετά την άρνηση του πλοίου “Andros Jet” να επιβιβάσει μικρό επαγγελματικό φορτηγό μεταφοράς τροφίμων από τη Σαντορίνη προς το νησί των 200 κατοίκων.

Την αμέσως επόμενη μέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, υπήρξε έντονη (και εύλογη!) διαμαρτυρία από τους πολίτες της Ανάφης με σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο οποίο αναρωτήθηκαν, μεταξύ άλλων, για ποιον λόγο το υπουργείο δεν είναι συνεπές απέναντι τους, την στιγμή που εκείνοι έχουν τα ιδία δικαιώματα όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω έγγραφο κατέθεσαν χθες αναφορά προς τον κ. Κουρουμπλή οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός.

Αναλυτικά, η έγγραφη διαμαρτυρία των πολιτών της Ανάφης:

Προς Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Ανάφη 22/7/2018

Κύριε Υπουργέ
Το Σάββατο 21/7/2018 το πλοίο ANDROS JET αρνήθηκε την επιβίβαση μικρού επαγγελματικού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων από την Σαντορίνη στην Ανάφη. Το φορτηγό πραγματοποιεί μια φορά την εβδομάδα αυτό το δρομολόγιο εδώ και πολλά χρόνια. Είχε εκδώσει εισιτήριο, όμως το πλοίο δεν του επέτρεψε την επιβίβαση με αποτέλεσμα τα καταστήματα στην Ανάφη να έχουν ελλείψεις σε τρόφιμα.
Γιατί κ. Υπουργέ επιτρέπετε την εκτέλεση, μη προγραμματισμένων και γνωστοποιημένων εντός ορισμένου χρονικού περιθωρίου και μη αναρτημένων στο διαδίκτυο σε γνωστές ιστοσελίδες π.χ. viva.gr, openeseas.gr, δρομολογίων;
Γιατί κ. Υπουργέ επιδοτείτε ένα πλοίο που δεν επιτρέπει την μεταφορά τροφίμων σε ένα νησί 200 κάτοικων;
Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες με ιδία δικαιώματα όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γιατί το Υπουργείο σας δεν είναι συνεπές απέναντι μας;

Με τιμή
(ακολουθούν υπογραφές πολιτών)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*