Χρηματοδότηση 3.920.000 ευρώ για το νέο εμπορικό λιμάνι της Ερμούπολης

 
 
 

kosmas leontaritis emporiko limani ermoypolis

Στα τέλη Ιουνίου του 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εμπορικού κρηπιδώματος και η διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου (Ζυγοπλάστιγγα), τις οποίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ.

Την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» της Πράξης «Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Ερμούπολης Σύρου» (δημόσιας δαπάνης 3.920.000 ευρώ) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημαρκος, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Η πράξη αφορά στην κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197 μ. και ωφέλιμου βάθους 7 μ., καθώς και διαμόρφωση του χερσαίου χώρου όπισθεν αυτού. Οι χερσαίοι χώροι που θα κατασκευαστούν, θα καλύψουν επιφάνεια 5.000 τ.μ., ενώ επί του κρηπιδώματος θα τοποθετηθούν εξοπλισμός πρόσδεσης, προσκρουστήρες, δίκτυα Η/Μ και φωτισμός.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, πρόκειται για ένα αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο μέγιστης σημασίας, η κατασκευή του οποίου όχι μόνο θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού, αλλά και θα το αναβαθμίσει πλήρως. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της Σύρου. Η ένταξη και χρηματοδότηση ενός δεύτερου μεγάλου έργου για το λιμάνι του νησιού, το καθιστά από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή στο Αιγαίο» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στην πολύ καλή συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.
Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια έχει ήδη χρηματοδοτήσει και την αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου (σε όλο το εύρος των λειτουργιών και των παρεχομένων υπηρεσιών τους), με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας, ώστε το λιμάνι της Σύρου να πληροί τις προϋποθέσεις των παγκοσμίων ναυτικών προδιαγραφών για την προσέγγιση της διεθνούς κρουαζιέρας.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*