Τραυματισμός 39χρονου από θαλάσσιο παιχνίδι (flyboard) στη Σαντορίνη

 
 
 

flyboard pattaya

Με ελικόπτερο χρειάστηκε να διακομιστεί 39χρονος αλλοδαπός μετά από σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής και συγκεκριμένα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), στη θαλάσσια περιοχή “Ηφαιστίου” στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου νοσηλευόταν ο 39χρονος, είχε υποστεί κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι. Ο 39χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”, για περαιτέρω νοσηλεία.

Το περιστατικό

Ειδικότερα, ο 39χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά άτομα είχαν ναυλώσει τη Δευτέρα (30 Ιουλίου) το επιβατηγό – τουριστικό πλοίο “ΣΜΟΛ ΕΥΑ”, με κυβερνήτη τον 38χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους, με λιμάνι αφετηρίας τα Χανιά και προορισμό τη Σαντορίνη.

Την Τρίτη το μεσημέρι, ο 39χρονος αλλοδαπός κάνοντας χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση (flyboard), έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει στο θαλάσσιο μοτοποδήλατο “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΙΡΗ”, με το οποίο συνδεόταν, κυβερνήτης του οποίου ήταν ο 38χρονος.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθη ο κυβερνήτης του “ΣΜΟΛ ΕΥΑ”, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη), ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπροσθέτως από τη Λιμενική Αρχή Σαντορίνης, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του 38χρονου κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1Α του Ν.4256/2014 (σύνταξη και αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου), διότι, δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων.

Επίσης, κατά δήλωση των επιβατών, το “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900 €, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων, αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500 €.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*