Τη σύσταση αυτόνομου Πλοηγικού Σταθμού στη Μύκονο ζητά ο δήμαρχος

 
 
 

koykas ploigoi

Συνάντηση με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πλοηγικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους δύο πλοηγούς που υπηρετούν στον Περιφερειακό Πλοηγικό Σταθμό Σύρου – και εξυπηρετούν και τη Μύκονο – πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Κουκάς ζήτησε από την Διευθύντρια τη σύσταση αυτόνομου Πλοηγικού Σταθμού στη Μύκονο και την αποκοπή από αυτόν της Σύρου, δεδομένου – όπως είπε – ότι η Μύκονος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός της κρουαζιέρας με τη μεγαλύτερη κίνηση. Σημειώνεται ότι οι δύο πλοηγοί εξυπηρετούν εναλλάξ το νησί της Μυκόνου, καθώς είναι επίσης επιφορτισμένοι και με τη Σαντορίνη, τη Σύρο και τη Μήλο.
Από την πλευρά της, η Διευθύντρια ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη δομή και την οργάνωση της Διεύθυνσης, καθώς και την ύπαρξη 13 Περιφερειακών Πλοηγικών Σταθμών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι δύο Πλοηγοί ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανάμεσα στα οποία είναι και το ζήτημα της διαμονής τους στη Μύκονο, με τον δήμαρχο να προτείνει εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν από την Υπηρεσία του Υπουργείου.
Η Διεύθυνση Πλοηγικής Υπηρεσίας υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και είναι αρμόδια για την εποπτεία, οργάνωση, λειτουργία και την τεχνική υποστήριξη των Πλοηγικών Σταθμών, που αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου και για την οικονομική διαχείριση του Κεφαλαίου της.
Οι Πλοηγοί κατευθύνουν τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια για τον τρόπο που θα αγκυροβολήσουν είτε στο λιμάνι, είτε αρόδου. Επίσης, εάν είναι αναγκαίο (λόγω καιρού) τα ρυμουλκούν σε συγκεκριμένη θέση.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*