Μια νέα πλατεία κοσμεί το Μπατσί, δωρεά Ανδριώτισσας ομογενούς

 
 
 

egkainia plateia batsi 1

Τη μαγευτική θέα του γραφικού λιμανιού και του υπέροχου φυσικού τοπίου μπορούν να απολαύσουν πλέον κάτοικοι και επισκέπτες στην νέα πλατεία στο Μπατσί της Άνδρου, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Στέλλα Κοκόλη, Ανδριώτισσα που διαμένει στις ΗΠΑ, η οποία έχει επανειλημμένα διακριθεί και τιμηθεί για το εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό της έργο.
Στα εγκαίνια που τελέστηκαν από τους ιερείς της περιοχής της Υδρούσας, παρέστησαν ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ψωμάς, Διαμαντής Θεοδωράκης και Ιάκωβος Σκόρδος, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού του δήμου Άνδρου Ελένη Πολίτου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου Κώστας Πετρίσης και τοπικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Καπάκης, ο λιμενάρχης Άνδρου Θοδωρής Κραψίτης και πλήθος κόσμου.

egkainia plateia batsi 2
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Κοκόλη, η οποία στέκεται δίπλα στους συμπατριώτες της, στηρίζει τον Δήμο μας και συνολικά η βοήθειά της είναι ανεκτίμητη. Την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε για το σπουδαίο και αξιόλογο έργο για το νησί μας. Αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που αγαπά την πατρίδα του» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης.

egkainia plateia batsi 3
Η Στέλλα Κοκόλη, με μακρά και παραγωγική ζωή, αφοσιώθηκε με πάθος και αυταπάρνηση θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της εκπαίδευσης. Κράτησε ζωντανή την ελληνική γλώσσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γεύτηκε επιτυχίες και απολαμβάνει την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση. Παραμένει ενεργή και δραστήρια κοινωνικά με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες ελληνικές ιδέες και αξίες θα σκορπίσουν φως, γιατί, όπως αναφέρει και η ίδια «ο ελληνισμός είναι φως».
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των εγκαινίων, ακολούθησε γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμή της κ. Κοκόλη, ως ένδειξη ευχαριστίας για τη σημαντική προσφορά της στην Άνδρο.

egkainia plateia batsi 4

(Visited 245 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*