Αξέχαστη μουσική βραδιά με τον Μίμη Πλέσσα και τον Δάκη στην Άνδρο

 
 
 

plesas dakis
Μία μοναδική συναυλία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και του αγαπητού ερμηνευτή Δάκη είχε την ευκαιρία να απολαύσει το βράδυ της Τρίτης, 21 Αυγούστου, το κοινό της Άνδρου, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου.

Οι σημαντικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου «στιγμές» από την πλούσια και μακρόχρονη πορεία τους, τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες και φεστιβάλ και πολλές διαχρονικές επιτυχίες τους.

Τα λόγια μοιάζουν «φτωχά» για να περιγράψει κανείς τον Μίμη Πλέσσα. Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις, τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς.

Παρά το γεγονός ότι η συναυλία είχε αναβληθεί στις 24 Ιουλίου λόγω των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο νέο κάλεσμα του Δήμου Άνδρου και γέμισε το Ανοιχτό Θέατρο. Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου κυρία Αθηνά Τσατσομοίρου καλωσόρισε στο νησί μας τον κ. Πλέσσα και τους εξαίρετους συντελεστές της συναυλίας και αφιέρωσε την εκδήλωση σε έναν άνθρωπο που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, την Ανδριάνα Λεβαντή, η οποία έχει συγγράψει τους υπέροχους στίχους του ύμνου της Άνδρου.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον αγαπητό Δάκη και την Έλενα Περβαινά, οι οποίοι συνοδευόμενοι μουσικά από τον Πάνο Δέρβο, ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες από συμμετοχές σε Φεστιβάλ και κινηματογραφικές ταινίες. Μάλιστα, γνωστός για την εξαιρετική ερμηνεία τραγουδιών στα γαλλικά, στα ιταλικά και αγγλικά, ο Δάκης εξέπληξε ευχάριστα το κοινό, επιλέγοντας δημοφιλείς επιτυχίες ξένων κομματιών. Την ίδια ώρα, ο κ. Πλέσσας, δίπλα στη σύζυγό του κυρία Λουκίλα Καρρέρ, παρακολουθούσε τους καλλιτέχνες κάτω έναν υπέροχο «ουρανό με αστέρια», τον ουρανό της Άνδρου.

Ώσπου ήρθε η στιγμή… Τα φώτα ανάβουν, το χειροκρότημα του κόσμου παρατεταμένο, ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και θαυμασμού στη μακρόχρονη και πλούσια προσφορά του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Άνδρου εμφανίζεται μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ο κορυφαίος Μίμης Πλέσσας πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στο κοινό της Άνδρου, λίγο πριν καθίσει στη γνώριμη θέση, αυτήν πίσω από το πιάνο, εκεί όπου συνέθεσε πλήθος μουσικών επιτυχιών, εκεί που οι νότες μπλέκονται αρμονικά και το ηχητικό τους αποτέλεσμα γεμίζει τις ψυχές των ανθρώπων.

«Ακολουθώ γιατί ξέρω πως όπου και να πάω, θα υπάρχει κάτι που δε θα το έχω ξαναζήσει… Μα είναι δυνατόν, ύστερα από τόσα χρόνια;», αναρωτήθηκε ο κ. Πλέσσας, ο οποίος στη συνέχεια μέσα από τα πλήκτρα του πιάνου πλημμύρισε με μουσική το Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου. Μελωδίες και τραγούδια, αγαπημένοι στίχοι που έχουν βρεθεί στα χείλη όλων τραγουδισμένα από τον Δάκη, την Έλενα Περβαινά και τον Πάνο Δέρβο. «Τόσα καλοκαίρια», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Ποιος το ξέρει», «Καμαρούλα», «Άγαλμα», «Οι θαλασσιές σου οι χάντρες», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που απόλαυσε το κοινό το βράδυ της Τρίτης.

Η συναυλία «έκλεισε» με τους ερμηνευτές να τραγουδούν «Όσο έχουμε τα… νιάτα» και ο κ. Πλέσσας ευχαρίστησε και αποχαιρέτισε το κοινό της Άνδρου με δυο λόγια απεύθυνσης στην καρδιά: «Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου», είπε. Βγαίνοντας από το θέατρο, πρόσωπα χαρούμενα και συνάμα μελαγχολικά. Αμέτρητες οι «στιγμές» και οι αναμνήσεις υπενθύμισαν σε όλους πως… «με ένα εύθυμο τραγούδι, μένουμε πάντα παιδιά»!
Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους και τους επαγγελματίες που συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της μοναδικής συναυλίας.

Συγκεκριμένα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries, το εστιατόριο «Γυάλια», to ξενοδοχείο Μικρά Αγγλία, το ξενοδοχείο Saint Louis, την κυρία Ελένη Κουρτέση, τον κ. Δημήτρη Λάσκαρη, τον κ. Γιάννη και την κυρία Χαρά Τσεπέρκα, τον κ. Νίκο Μπληζιώτη, τον κ. Μιχάλη Αστρά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Asteras Radio».

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*