Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σύρο: «Θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο στην μεταμνημονιακή εποχή που ξημερώνει»

 
 
 

 tsipras neorio syros 34

Από το ναυπηγείο του Νεωρίου επέλεξε να κάνει την πρώτη του πολιτική παρέμβαση μετά το τέλος των μνημονίων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα το πρωί βρέθηκε στη Σύρο ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Χρησιμοποιώντας το Νεώριο ως «παράδειγμα αποφασιστικού αγώνα εργαζομένων και υγιούς επιχειρηματικής προσπάθειας», ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους Έλληνες πολίτες ότι ο τόπος – με κοινό αγώνα – γυρνάει σελίδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στόχος και βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στην μεταμνημονιακή εποχή δεν είναι μόνο να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, αλλά και να κερδηθεί το στοίχημα «της δίκαιης, ποιοτικής, αξιοπρεπούς και καλά αμειβόμενης εργασίας, να βοηθηθούν υγιείς επενδυτικές προσπάθειες και να επανέλθουν χαμένα εργασιακά δικαιώματα».

tsipras neorio syros 12

tsipras neorio syros 13

tsipras neorio syros 14

tsipras neorio syros 15

tsipras neorio syros 16

tsipras neorio syros 17

tsipras neorio syros 18

«Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας στην μεταμνημονιακή εποχή που ξημερώνει. Επιτρέψτε μου να δεσμευθώ ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την άνθηση του Νεωρίου, για την άνθηση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δημιουργικότητας του εργαζόμενου σε κάθε περιοχή της χώρας, για την άνθηση και την προκοπή της χώρας συνολικά. Το μέλλον δεν έρχεται από μόνο του, χτίζεται και θα το χτίσουμε μαζί» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Μιλώντας στους εργαζόμενους του ναυπηγείου (πολλοί εκ των οποίων παρίσταντο με μέλη των οικογενειών τους), ο κ. Τσίπρας τους διαβεβαίωσε ότι έχει αποφευχθεί οριστικά η πιθανότητα του λουκέτου και πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε «το Νεώριο να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της χώρας», με στόχο την επόμενη τριετία να απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.

 

tsipras neorio syros 19

tsipras neorio syros 20

tsipras neorio syros 21

tsipras neorio syros 22

tsipras neorio syros 23

tsipras neorio syros 24

tsipras neorio syros 25

tsipras neorio syros 26

tsipras neorio syros 27

tsipras neorio syros 28

«Είναι καθήκον μας να γιατρέψουμε τις μεγάλες πληγές της 8ετίας των μνημονίων, κατά την οποία ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου ήταν αυτός που υπέφερε περισσότερο από όλους τους άλλους» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε αναφορά τόσο σε πολιτικές, όσο και σε κοινωνικές δυνάμεις που αντιτάσσονται σθεναρά στην καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών στη χώρα μας. Αντιθέτως – πρόσθεσε – στην περίπτωση του Νεωρίου, η σημερινή κυβέρνηση επίλεξε «τον δρόμο της ευθύνης» και απέρριψε τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», προκειμένου να καταλήξει «σε μια λύση που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το πλάνο βιωσιμότητας της επιχείρησης».
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε, επίσης, τους εργαζόμενους, τη διοίκηση και τις τοπικές αρχές «για την εφαρμογή ενός μοντέλου καλής συνεργασίας» με κοινή συνιστάμενη το να δοθεί ξανά πνοή στον ιστορικό χώρο του συριανού ναυπηγείου, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι το Νεώριο «εκτός από παράδειγμα και για άλλες περιπτώσεις, μπορεί να γίνει και η “ατμομηχανή” της Σύρου και των Κυκλάδων». {youtube}2WM6vQ1OmZU{/youtube}

 

tsipras neorio syros 29

tsipras neorio syros 30

tsipras neorio syros 31

tsipras neorio syros 32

tsipras neorio syros 33

tsipras neorio syros 35

tsipras neorio syros 36

tsipras neorio syros 37

tsipras neorio syros 38

 

“Μίνι” σύσκεψη στο δημαρχείο της Σύρου
Πριν την επίσκεψη στο ναυπηγείο του Νεωρίου, ο Αλέξης Τσίπρας (συνοδευόμενος από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιρτσιόλα, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές κ.κ. Συρμαλένιο, Συρίγο και Μανιό) επισκέφθηκε το δημαρχιακό μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό. Ο τελευταίος τους ενημέρωσε για τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται ή προκεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο νησί (επέκταση αεροδρομίου, κατασκευή υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, δημιουργία ΧΥΤΥ, κατασκευή νέου εμπορικού λιμένα, αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών και εκπαιδευτικών υποδομών κλπ), ενώ παράλληλα ζητήθηκε η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο δήμαρχος δώρισε στον πρωθυπουργό ένα καλάθι με τοπικά συριανά προϊόντα, χαριτολογώντας ότι θα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση στην σύζυγο του.

tsipras neorio syros 1

tsipras neorio syros 2

tsipras neorio syros 3

tsipras neorio syros 4

tsipras neorio syros 5

tsipras neorio syros 6

tsipras neorio syros 7

tsipras neorio syros 8

tsipras neorio syros 9

tsipras neorio syros 10

tsipras neorio syros 11

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*