Στη Σύρο ο δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ

 
 
 

maragkos xatziabbraam 1

Επίσημη επίσκεψη στο νησί της Σύρου πραγματοποίησε ο δήμαρχος της Κατεχόμενης Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του δήμου Μόρφου με τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και της ανταλλαγής απόψεων και της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο Δήμων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό βρέθηκε η επιστροφή των Μορφιτών στα πάτρια εδάφη μετά από 44 χρόνια, ενώ συμφωνήθηκε ότι η απελευθέρωση των κυπριακών εδαφών από την τουρκική κατοχή αποτελεί μείζονα προτεραιότητα τόσο για την κυπριακή Κυβέρνηση και τον δήμο Μόρφου, όσο και για την Ελλάδα και τους αδελφοποιημένους – με τον δήμο Μόρφου – Δήμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

maragkos xatziabraam 2
Σταθερά προσανατολισμένος προς την κατεύθυνση υποστήριξης των προσπαθειών του δήμου Μόρφου και αντιλαμβανόμενος πλήρως το δίκαιο των αιτημάτων του, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης τάχθηκε στο πλευρό των Μορφιτών και της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό για όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου ζητήματος σε υψηλό πολιτειακό και διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να αναληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη λύση του προβλήματος.

maragkos xatziabraam 3
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Σύρο, ο κ. Χατζηαβραάμ του έθεσε κατ’ ιδίαν το ζήτημα της απελευθέρωσης Μόρφου και ανελήφθησαν δεσμεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για συνάντηση στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*