Σαντορίνη: Συνάντηση Ζώρζου με φιλοζωικές οργανώσεις

 
 
 

zorzos filozoikes

 

Περιθώρια βελτίωσης στις συνθήκες ευωζίας των ιπποειδών της Σαντορίνης εκτίμησαν πως υπάρχουν οι εκπρόσωποι της αγγλικής φιλοζωικής οργάνωσης The Donkey Sanctuaryκαι του Greek Animal Welfare Fund/ Animal Action Hellas (GAWF) που, την προηγούμενη εβδομάδα (19-25 Αυγούστου) βρέθηκαν στο νησί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, οι εκπρόσωποι της GAWF πραγματοποίησαν έρευνα τόσο για την ευζωία των ιπποειδών, όσο και για την κοινωνικοοικονομική διάσταση της χρήσης των ζώων αυτών ως ζώων εργασίας. Η αρχική εκτίμηση τους, όπως προαναφέρθηκε, είναι ότι τα ζώα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά αναμφίβολα υπάρχουν σημεία που χρειάζονται βελτίωση.
Σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μέτρα βελτίωσης που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως η επέκταση και επισκευή των σκιάστρων και η βελτίωση της παροχής τρεχούμενουνερού στα σημεία παραμονής τους (πάνω και κάτω στα σκαλιά). Οι εργασίες αυτές – όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου – θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα, με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, θα πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση της κανονιστικής του Δήμου Θήρας που αφορά στα ζώα εργασίας (σύμφωνα και με τον νέο νόμο που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), ενώ μέχρι το τέλος του 2018 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα ιπποειδών από εξειδικευμένα μέλη των οργανώσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι της οργάνωσης αναγνώρισαν ότι τα ιπποειδή αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής πλευράς της Σαντορίνης, με τον κ. Ζώρζο να χαιρετίζει την πρωτοβουλία τους να μοιραστούν την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους με τους ιδιοκτήτες των ζώων και την κοινωνία του νησιού. Επίσης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της ευζωίας των ιπποειδών.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*