Δυναμική παρουσία της Σύρου στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

 
 
 

syros tselementes 2018 2

Την προβολή της συριανής γαστρονομίας, αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων Σύρου-Σίφνου πέτυχε η συμμετοχή της 10μελής συριανής αντιπροσωπείας στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που διοργανώθηκε στο νησί της Σίφνου στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ, το οποίο παρουσίασε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαμαλάκης και η Πρέσβειρα του Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σε αυτό, συμμετείχαν 27 αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου, της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βραζιλίας.

syros tselementes 2018 1
Επικεφαλής της συριανής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών». Για τρεις ημέρες, στο περίπτερο της Σύρου προσφέρονταν εκλεκτά συριανά εδέσματα και κεράσματα (με επίκεντρο τα παραδοσιακά τυριά του νησιού και το Συριανό πρωινό), ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η εκτέλεση μιας τοπικής παραδοσιακής συνταγής. Ταυτόχρονα, μοιράστηκε και προωθητικό υλικό σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες της εκδήλωσης. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη, όπως επίσης και η προβολή της Σύρου από τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας που βρέθηκαν εκεί.

syros tselementes 2018 3
Αξίζει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκαν και δύο κοινές εκδηλώσεις των αδελφοποιημένων Πολιτιστικών Συλλόγων Σίφνου και Ποσειδωνίας από τον εικαστικό και μέλος της αποστολής Γιάννη Δανέλη, που περιλάμβαναν ένα εικαστικό εργαστήρι για παιδιά στον Αρτεμώνα και μία διάλεξη στα αγγλικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, με θέμα τη γαστρονομία, την Ιστορία της Τέχνης και την τέχνη της κεραμικής.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, επισημαίνεται ότι με την παρουσία του δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Φεστιβάλ, ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις και οι επαφές με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους.

syros tselementes 2018 4
Ο δήμος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου για την εγκάρδια φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του Φεστιβάλ, ενώ ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και τους υποστηρικτές της συριανής αποστολής (το τυροκομείο «Ζωζεφίνος», το κρεοπωλείο «Πρινιάς», τα κηπευτικά Σύρου «Βλάμης Ιωάννης» και το λουκουμοποιείο «Κορρές»), χωρίς τη συμμετοχή των οποίων δε θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

syros tselementes 2018 5

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*