«Η Άνδρος των μονοπατιών» μέσα από τα μάτια του Γάλλου δημοσιογράφου Sylvain Bazin, στο περιοδικό «Wider Magazine»

 
 
 

andros monopati
Με τίτλο «Η Άνδρος μέσα από τα μονοπάτια της», το γαλλικό περιοδικό «Wider Magazine» αφιέρωσε τέσσερις σελίδες που περιλαμβάνουν το οδοιπορικό του νησιού μας, έπειτα από την εμπειρία του αρχισυντάκτη του περιοδικού, κ. Sylvain Bazin, ο οποίος διέσχισε τα 100 χλμ. της πιστοποιημένης πεζοπορικής διαδρομής.

To δημοσίευμα προβάλλει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα ξεχωριστά τοπία της Άνδρου, με τον κ. Bazin να περιγράφει χαρακτηριστικά την πρώτη του εντύπωση, γράφοντας: «Από τα πρώτα, κιόλας, μέτρα της διαδρομής, βυθιστήκαμε σε έναν μικρό κόσμο, ήρεμο και γαλήνιο».
«Η Άνδρος, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα, δεν είναι σε καμία περίπτωση το πιο διάσημο του Αιγαίου Πελάγους. Έχει διατηρήσει, όμως, την αυθεντική της γοητεία, ένα συντηρημένο φυσικό περιβάλλον, την άγρια ακτογραμμή της που πλαισιώνεται από υπέροχα χωριά. Κυρίως, όμως, χαρακτηρίζεται για τα πολύ όμορφα μονοπάτια της, τα οποία ανακαλύψαμε αυτήν την άνοιξη», τονίζει στον πρόλογό του ο κ. Bazin.
Το αφιέρωμα, που κυκλοφόρησε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Wider Magazine», δημοσιεύτηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Γάλλου δημοσιογράφου στην Άνδρο, από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου. Το γαλλικό περιοδικό έχει 35.000 αναγνώστες και η θεματολογία του επικεντρώνεται σε δρομικές και outdoor δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε και αντίστοιχη ενημέρωση στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού (https://www.widermag.com/spot-trois-destinations-outdoor-originales-cet), με 80.000 μοναδικούς επισκέπτες/μήνα (unique visitors/month).
Ο Γάλλος δημοσιογράφος περιγράφει γλαφυρά την εξερεύνησή του στα πανέμορφα μονοπάτια της Άνδρου, στο Γαύριο και το Μπατσί, στο Κόρθι και τη Χώρα, περνώντας μέσα από τα γραφικά χωριά του νησιού μας. Ο κ. Bazin εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την ομορφιά και τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Άνδρου, όπως αυτός ξεδιπλώνεται μέσα από τις παλιές πεζοπορικές διαδρομές. Επιπλέον, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ευγένεια και τη φιλική συμπεριφορά των ανθρώπων που τον φιλοξένησαν σε όλο το νησί, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του.
Κλείνοντας, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «… η Άνδρος θα παραμείνει μία από τις πιο όμορφες ανακαλύψεις μας τον τελευταίο καιρό. Παίρνοντας το πλοίο της επιστροφής για την Αθήνα, μετά από μία εβδομάδα που περπατήσαμε στο νησί περισσότερα από 100 χλμ., σκεφτόμαστε, ήδη, την επόμενη επίσκεψή μας»! Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του κ. Sylvain Bazin πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Άνδρου, έπειτα από πρόταση και σε συνεργασία με τη Marketing Greece.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*