Ο 25χρονος σεφ Δημοβασίλης Αντώνης από την Μύκονο, εκπρόσωπος του Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018

 
 
 

telikos european chef 2018 1

Με το πιάτο του «Αρχέγονον», ο Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο αναδείχθηκε νικητής στον τελικό της Σύρου για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “European Young Chef 2018” που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Galway της Ιρλανδίας.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, ο οποίος εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στη Μύκονο, κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών με τις γαστρονομικές του ικανότητες, σερβίροντας τους το πιάτο «Αρχέγονον», δηλαδή σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς.

telikos european chef 2018 2
Την Κριτική Επιτροπή του φετινού τελικού αποτελούσαν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και οι σεφ Ιωάννα Σταμούλου, Κώστας Μπουγιουρης, Νίκος Κουκιάσας και Δημήτρης Πλυτάς.

telikos european chef 2018 3
Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου που αναδείχθηκαν από τους προκριματικούς διαγωνισμούς σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας και συμμετείχαν στον τελικό της Σύρου ήταν οι Αδαμίδης Βασίλης από τη Ρόδο, Φλάσκος Ηλίας από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο.
Τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν:
Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα.
Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron.
Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακκαβιάς.
Κως: Μπακαλιάρος σκορδαλιά.

telikos european chef 2018 4
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε όλα τα επίπεδα, με τον πήχη να ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας να ταξιδεύουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό προκειμένου να «μαγέψουν» με τη γεύση και την ποιότητά τους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.
«Ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία της ανάδειξης του σεφ που θα μας εκπροσωπήσει στο Galway στην Ιρλανδία. Είναι μια διαδικασία την οποία η περιφερειακή αρχή έχει κάνει πλέον θεσμό (σ.σ. είναι ο τρίτος διαγωνισμός που διοργανώνει), με σκοπό όχι μόνο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας, αλλά παράλληλα και τα νέα ταλέντα που – μέσω του διαγωνισμού – έχουν την ευκαιρία να διακριθούν διεθνώς και να γίνουν οι κορυφαίοι σεφ, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών προϊόντων. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, σε κάθε τομέα που για το Νότιο Αιγαίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα» δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.

telikos european chef 2018 5
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου έκανε λόγο για το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, επισημαίνοντας ότι οι νέοι σεφ έχουν μάθει να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. «Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*