“Aegean Mamas know best” και στην Τήνο!

 
 
 

aegean mamas kids 1

Το ερχόμενο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, η Τήνος θα φιλοξενήσει τη δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019.

Στις 17:30 το απόγευμα, στην εκκλησιαστική αίθουσα της Αγίας Βαρβάρας στο Σμόβολο, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Τήνου, θα συναντήσουν τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

aegean mamas kids 2
Τον πρώτο λόγο στην εκδήλωση θα έχουν τα παιδιά, που θα «πλάσουν κουλουράκια με τα δυο χεράκια», υπό την καθοδήγηση των σεφ. Φορείς θα συνεισφέρουν με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις παρασκευές τους, ενώ θα γίνει συζήτηση και με το γαστρονομικό κίνημα “Food Paths” τους συλλόγους γυναικών, τις μαμάδες και τις γιαγιάδες.

aegean mamas kids 3
Η Τήνος ξεχωρίζει για τα τοπικά προϊόντα της, την κουζίνα της με συνταγές και γεύσεις που κερδίζουν στο μυαλό και την καρδιά τον επισκέπτη. Το οικογενειακό τραπέζι, πλαισιωμένο από γευστικά πιάτα με προϊόντα και συνταγές του τόπου σε σύγχρονες εκδοχές, φέρνει κοντά τα μέλη, δίνει χαρά και απόλαυση, δένει με τις ρίζες τους συνδαιτυμόνες. Τα παιδιά έχουν ρόλο με τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία του φαγητού και τη γνωριμία τους με τα υλικά, τα αρωματικά και τις γεύσεις. Η υγιεινή διατροφή έχει τον πρώτο λόγο στη νησιώτικη κουζίνα.

aegean mamas kids 4
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επιμελείται ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και τους φορείς γαστρονομίας του νησιού.
Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

aegean mamas tinos afisa

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*