Ο Πρέσβης της Βραζιλίας στη Σύρο, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Μαραγκού

 
 
 

maragkos brazilianos presbis

Επίσημη επίσκεψη στη Σύρο πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα κ. Σεζάριο Μελαντόνιο Νέτο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού.

Σκοπός της επίσκεψης του ήταν η γνωριμία με το νησί και η διερεύνηση προοπτικών ανάπτυξης συνεργιών μεταξύ της Σύρου και της Βραζιλίας σε τουριστικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό και κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον κ. Μαραγκό, ο κ. Μελαντόνιο Νέτο παρακολούθησε εκτενή παρουσίαση της Σύρου, προσανατολισμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους επιχειρηματίες από τη Βραζιλία.
Συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση στο έντονο καθολικό στοιχείο του νησιού, δεδομένου ότι η Βραζιλία αποτελεί τη μεγαλύτερη καθολική χώρα στον κόσμο με βαθιά θρησκευόμενους κατοίκους, αλλά και στην έντονη πολιτιστική δραστηριότητα της Σύρου, καθώς οι Βραζιλιάνοι επισκέπτες δεν περιορίζονται μόνο στο δίπτυχο ήλιος – θάλασσα, αλλά προτιμούν να συνδυάζουν και άλλες δραστηριότητες.
Ο κ. Μελαντόνιο Νέτο δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον πολιτιστικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό και φυσικό πλούτο της Σύρου, ενώ θεώρησε μεγάλο πλεονέκτημα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων την οικονομική δομή της, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε, επίσης, για την ύπαρξη του οργανωμένου δευτεροβάθμιου νοσοκομείου και της βάσης ΕΚΑΒ στο νησί, καθώς και για το έργο επέκτασης του αεροδιαδρόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη και δημιουργεί νέες προοπτικές στη σύνδεση της Σύρου με χώρες του εξωτερικού.
Τέλος, η συζήτηση κατευθύνθηκε στη διερεύνηση πιθανών συνεργιών σε θέματα επιχειρηματικότητας, ενώ για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου και στα καθιερωμένα και σπουδαία Φεστιβάλ, για τα οποία μάλιστα ο κ. Νέτο ζήτησε πλήρη φάκελο, προκειμένου να τα προωθήσει ο ίδιος σε τουριστικούς πράκτορες της Βραζιλίας.
Ο κ. Πρέσβης με τη σύζυγό του θα παραμείνουν στη Σύρο για μία ημέρα ακόμη, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ξεναγήσεων, που συντονίστηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου, στο Ιστορικό Κέντρο της Ερμούπολης, την Άνω Σύρο, τα γραφικά χωριά, αλλά και σε όλα τα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*