«Στα σκαριά» η Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη Σύρου

 
 
 

danistiki.vivliothiki

Μια νέα, πρωτοποριακή πρωτοβουλία θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2019 στην παραλία της Βάρης στη Σύρο, ευελπιστώντας να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Πρόκειται για την Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη Σύρου, η οποία θα δανείζει βιβλία χωρίς διαδικασίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού, που θα προσφέρονται σε πρωτότυπες προθήκες.Η βιβλιοθήκη θα είναι υπαίθρια και – αρχικά – θα βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο του χωριού. Θα λειτουργεί από τον Ιούνιο έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ τη χειμερινή περίοδο τα βιβλία θα προστατεύονται σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο.
Σύμφωνα με την Χρηστιάννα Πάπιτση (εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων), η έμπνευση για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας προήλθε από την Κίμωλο και βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδέα της Εθελοντικής Ομάδας Κιμώλου – Κιμωλίστες.
“Εάν έχουμε πολλές προσφορές θα συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές της Σύρου (και όχι μόνο), με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων ανά περιοχή. Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται σε εθελοντική εργασία και προσφορές” δήλωσε η κ. Πάπιτση, ζητώντας από όλους να συνδράμουν στη συγκέντρωση βιβλίων, επικοινωνώντας στο e-mail: xpapitsi@gmail.com.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*