Το πρώτο ολοκληρωμένο εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Ελλάδα φτιάχνεται στη Σαντορίνη (φώτος)

 
 
 

afalatosi santorinis ergasies 3

Στη Σαντορίνη φτιάχνεται το πρώτο ολοκληρωμένο εργοστάσιο αφαλάτωσης που έχει δημοπρατηθεί σε όλη την Ελλάδα λόγω της έκτασης και δυναμικότητάς του και το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη Σαντορίνη.

afalatosi santorinis ergasies 5

Το έργο «Εγκατάσταση Αφαλάτωσης – Θέση Αγία Παρασκευή Δήμου Θήρας» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωση του, θα τροφοδοτεί τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης των οικισμών Καμαρίου, Βόθωνα, Μεσσαριάς, Έξω Γωνιάς, Μέσα Γωνιάς, Αγίας Παρασκευής, Μονόλιθου, Πύργου και Μεγαλοχωρίου.

afalatosi santorinis ergasies 4

Η συνολική δυναμικότητα της αφαλάτωσης θα είναι 5.000 κυβικά/ημέρα σε παραγωγή πόσιμου νερού, ενώ λαμβάνεται πρόβλεψη για επέκταση της εγκατάστασης σε 7.500 κυβικά/ημέρα.

Η μονάδα έχει χωροθετηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας στο νοτιοδυτικό άκρο του αεροδρομίου του νησιού.

afalatosi santorinis ergasies 2 

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα, ενώ θα παραδοθεί μετά από ένα εξάμηνο λειτουργίας από την ανάδοχο εταιρεία. 

Να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη υδροδοτείται αποκλειστικά από αφαλατώσεις. Στο νησί συνολικά λειτουργούν 13 μονάδες αφαλάτωσης σε τέσσερα σημεία (2 μονάδες στη Θηρασιά, 6 μονάδες στην Οία, 3 μονάδες στα Φηρά και 2 μονάδες στο Ακρωτήρι) που παράγουν 6.700 κυβικά/ημέρα, πόσιμο νερό.

(Visited 382 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*