Οι Κυκλάδες του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας ταξιδεύουν στην Κίνα

 
 
 

kina.festival

Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου τελεί το Κυκλαδίτικο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ της πόλης Kunming (πρωτεύουσα της Επαρχίας Yunnan στην Κίνα), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου, με στόχο την παρουσίαση των νησιών των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια το Φεστιβάλ, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος της Μυκόνου «Ανεμόμυλοι» θα παρουσιάσει τους χορούς των Κυκλάδων και της Μυκόνου, με την μουσική κάλυψη των μουσικών από την Άνδρο, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα εξής δρώμενα:

*Καθημερινή παρουσίαση της κυκλαδίτικης κουζίνας και παραδοσιακών πιάτων της Άνδρου και της Μυκόνου από Έλληνες σεφ, που θα συμμετέχουν ειδικά για αυτές τις εκδηλώσεις στον χώρο του ξενοδοχείου Intercontinental Kunming.
*Οκτώ βραδιές με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, με χορευτικό συγκρότημα 7 χορευτών και 2 μουσικών από την Μύκονο και την Άνδρο.
*Παρουσίαση της Μυκόνου και της Άνδρου (μέσω οπτικού υλικού σχετικά με την ομορφιά του τοπίου, τις τουριστικές υποδομές, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό τους).
*Προώθηση δελτίων Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα της δυναμικά αναπτυσσόμενης Επαρχίας Yunnan (με 40 εκατομμύρια πληθυσμό), εταιρίες εισαγωγών, μέλη της τοπικής κυβέρνησης και το γραφείο Τουρισμού της πόλης Kunming.
*Παράθεση επίσημου γεύματος σε 300 περίπου άτομα, εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ και κοινωνικών δικτύων, εκπροσώπους της τοπικής κυβέρνησης, εισαγωγείς και επιχειρηματίες.
*Καθημερινή προβολή των νησιών Μυκόνου και Άνδρου στο ξενοδοχείο, κατά την διάρκεια του βραδινού δείπνου και τις 8 μέρες της εκδήλωσης.

Το παρών θα δώσει και η Σύρος, με τις τοπικές γεύσεις της. Για τον λόγο αυτό, η Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων Χρηστιάννα Πάπιτση ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους τα καταστήματα: Λειβαδάρας Α. & Β. ΟΕ, Πρέκας – Παραδοσιακά προϊόντα Σύρου, Κορρές – Βαμβακούσης Ι. – Σαμψωνίδης Ι. ΟΕ, Κόκκαλη Πολυξένη Ε. και Συκουτρής – Ανδριωμένου Αγγελική Ε.
«Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των νησιών μας και είμαστε δίπλα τους σε ό,τι αξίζει» δήλωσε σχετικά με το Φεστιβάλ η κ. Πάπιτση.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των πλούσιων Κινέζων για ταξίδια στα νησιά

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εβδομάδες Γαστρονομίας και Πολιτισμού των Χανίων, του Ρεθύμνου, της Λευκάδας και της Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Προξενεία σε Shanghai και Guangzhou και την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο. Όλες οι δράσεις έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα της Κίνας (www.tudou.com, http://huamei.haiwainet.cn, http://huamei.haiwainet.cn).

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η ένταξη των Χανίων και του Ρεθύμνου στο δίκτυο των πόλεων του θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού, με εννιά πόλεις της Κίνας και οκτώ πόλεις χωρών της θαλάσσιας διαδρομής, αναπτύσσοντας κοινές τουριστικές και εμπορικές δράσεις.

Οι ταξιδιώτες από την Ασία – και κυρίως από την Κίνα – τροφοδοτούν με αριθμούς ρεκόρ την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα η νέα γενιά των πλούσιων κινέζων (millennials) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια στα νησιά, για πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδρομές και για εκδρομές γευσιγνωσίας κρασιού. Το Αιγαίο και τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων έχουν μια σημαντική τοπική παράδοση, πολιτισμό και εξαιρετική γαστρονομία που μπορεί να προσελκύσει αυτή την ομάδα

(Visited 6 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*