Ξεκινά η διαδικασία πιστοποίησης του κυκλαδίτικου μελιού

 
 
 

melissokomos

Η έναρξη – από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – της διαδικασίας πιστοποίησης του κυκλαδίτικου μελιού ως ΠΓΕ, σε συνεργασία και με τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς των νησιών των Κυκλάδων, ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο.

Ειδικότερα, τη σύσκεψη (στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ.κ. Γεράσιμος Σκορδίλης, Φρειδερίκος Βουτσίνος και Γεώργιος Κουκουβές αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και πρώην πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ. Δομένικος Σαγκινέτος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας) απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, μέσω προγραμμάτων και δράσεων που αναπτύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

zannetidis leontaritis melissokomoi syroy
Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις δράσεις που αφορούν στην μελισσοκομία, κάνοντας επίσης γνωστό ότι πριν το τέλος του 2018, σε ειδική τελετή στη Σύρο, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις αιτίες και τα προβλήματα που εντοπίζονται στα μελισσοσμήνη. Ακόμη, συμφωνήθηκαν από κοινού δράσεις για την ανάπτυξη μελισσοκομικών φυτών.
Ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων της μέλισσας δήλωσαν οι εκπρόσωποι των μελισσοκόμων μετά το πέρας της σύσκεψης, ενώ οι κ.κ. Λεονταρίτης και Ζαννετίδης διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Περιφέρεια αναφορικά τόσο με την σύνδεση Τουριστικού Προϊόντος και Πρωτογενούς Τομέα, όσο και με την προβολή, ανάδειξη και πιστοποίηση των προϊόντων που παράγονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*