Μανώλης Γλυνός για Νεώριο: «Εργαζόμενοι και επενδυτής αποτελούν τους εγγυητές ενός υγιούς μέλλοντος για το Ναυπηγείο»

 
 
 

glynos ergazomenoi neorioy 1

Με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ναυπηγείου του Νεωρίου Αντώνη Χατζαντώνη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, μετά την έκδοση της θετικής απόφασης του Πρωτοδικείου Σύρου, που άνοιξε το δρόμο για την εξυγίανση του ναυπηγείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκε το περιεχόμενο της απόφασης, αλλά και τα επόμενα βήματα που προβλέπονται στο σχέδιο εξυγίανσης, με τον πρόεδρο των εργαζομένων να υπογραμμίζει ότι το προσωπικό είναι αποφασισμένο να συμβάλλει στη βιωσιμότητα, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του Νεωρίου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι «εργαζόμενοι και επενδυτής αποτελούν τους εγγυητές ενός υγιούς και ελπιδοφόρου μέλλοντος» για το ναυπηγείο.

glynos ergazomenoi neorioy 2

Αναλυτικότερα, τόνισε τα εξής:
«Το ανθρώπινο δυναμικό και η τεχνογνωσία του Ναυπηγείου αποτελούν την καλύτερη προίκα για την επόμενη μέρα. Συγχρόνως, η παρουσία ενός σοβαρού επενδυτή, που με το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης εγγυάται τα δικαιώματα και τα χρήματα των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων προκαλεί ικανοποίηση.
Η διασύνδεση του Ναυπηγείου του Νεωρίου με την επερχόμενη αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της πατρίδας μας και της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου σε νέα πλοία αποτελεί άκρως θετική εξέλιξη. Το Νεώριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς επισκευής και ναυπήγησης σκαφών κάθε είδους που θα σχετίζονται με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην Ν.Α. Μεσόγειο. Έτσι το Ναυπηγείο όχι μόνο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, αλλά θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γλυνός εξέφρασε επίσης, την αισιοδοξία του και την δέσμευση του να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς Περιφέρειας.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*