Δωρεά Γιώργου Βακόνδιου στο Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα εις μνήμη Γιάννη Χωματά

 
 
 

vakondios dorea

Εξοπλισμό διαβίωσης προς διευκόλυνση των γερόντων που διαμένουν εκεί, παρέδωσε στο Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα της Φιλοπτώχου Εταιρείας στη Σύρο ο πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Τ.Ο. Σύρου της ΝΔ Στάθη Μπαρμπούνη.

Η δωρεά του κ. Βακόνδιου έγινε στη μνήμη του Γιάννη Χωματά, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια αποδέκτες της δωρεάς ήταν το Γηροκομείο των Αδελφών του Ελέους και το Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου. Σημειώνεται ότι ο κ. Βακόνδιος, σε συνεργασία με την Δημ. Τ.Ο. Σύρου, κάθε χρόνο (στην επέτειο της απώλειας του Γιάννη Χωματά) προβαίνει σε μια δωρεά σε ιδρύματα στήριξης ευπαθών και αδύναμων πολιτών στις Κυκλάδες.

«Παράδειγμα προς μίμηση»
Σε δηλώσεις τους, οι κ.κ. Βακόνδιος και Μπαρμπούνης τόνισαν ότι ο αείμνηστος Γιάννης Χωματάς υπήρξε πρότυπο πολιτικού ανδρός, αλλά και ένας άριστος επιστήμονας, πρωτοπόρος στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, απόλυτα καταξιωμένος επαγγελματικά, επιστημονικά και κοινωνικά.
«Η ενασχόλησή του επομένως με την πολιτική, στηριζόταν αποκλειστικά και μόνον στην ιδεολογική του τοποθέτηση και στη διάθεσή του για προσφορά στην πατρίδα. Ήταν ένα παράδειγμα πολιτικού που είχε μόνον να προσφέρει και καθόλου να επωφεληθεί. Δεν ασχολήθηκε με την πολιτική για να καταξιωθεί και να ανελιχθεί κοινωνικά και οικονομικά, αλλά μόνον για να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους του. Εν ολίγοις, ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κ.κ. Βακόνδιος και Μπαρμπούνης.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*