Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων: «Μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών»

 
 
 

dasikoi xartes kykladon

Για «μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα» που προέκυψε με την ανάρτηση των Δασικών χαρτών, κάνει λόγο ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων σε σχετική επιστολή που απέστειλε μεταξύ άλλων στον γραφείο του πρωθυπουργού και στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο.

«Μετά την πρόσφατη ανάρτηση των Δασικών χαρτών προέκυψε μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα. Αμφισβητείται η κυριότητα πατρογονικών ιδιοκτησιών και απαιτείται πολύχρονη δικαστική και δαπανηρή διαδικασία για να αποδειχθεί το αυτονόητο. Θα πρέπει ο νησιώτης να αποδείξει ότι η γη του, του ανήκει» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Υπουργός και οι κ.κ. Βουλευτές της κυβέρνησης έχουν ήδη ενημερωθεί επισταμένως και μετά την πρόσφατη κοινή συνάντηση μας, υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα δοθεί διέξοδος στο καίριο αυτό πρόβλημα» σημειώνουν οι Μηχανικοί των Κυκλάδων και καλούν την Περιφέρεια και τους δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

«Απαιτείται άμεση πολιτική λύση» τονίζουν και προσθέτουν ότι είναι απαράδεκτο οι πολίτες να συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους και το κράτος να υφαρπάζει την περιουσία των παιδιών τους.

«Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση», σημειώνεται επίσης στη σχετική επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω επιστολή, εκτός το γραφείο του πρωθυπουργού και τον κ. Φάμελο, αποδέκτες έχει τους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και τους δήμους Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και άλλων νησιών, όπως και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*