Επιχορήγηση δήμων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Κέας και Φολεγάνδρου από το υπουργείο Εσωτερικών

 
 
 

dimos naxou 2

Συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους της χώρας, κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων.

Ανάμεσα στους δήμους αυτούς περιλαμβάνονται:
*Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος επιχορηγείται με το ποσό των 94.429,10 ευρώ (στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη – ΑΚΣΙΑ) αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.
Η διαδικασία που οφείλει να ακολουθήσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως και οι λοιποί επιχορηγούμενοι Δήμοι, αλλά και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 42266/13-08-2018 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

*Οι δήμοι Κέας και Φολεγάνδρου, οι οποίοι επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» με τα ποσά των 202.000 ευρώ και 130.000 ευρώ, αντίστοιχα, για την «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών». Επιπλέον, ο δήμος Κέας θα διαθέσει και ιδίους πόρους, οι οποίοι ανέρχονται σε 38.494,90€.
Οι δικαιούχοι δήμοι θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*