Πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων στη Σύρο και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 
 
 

theofaneia 2018 syros

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου θα τελεστεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, θα επακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη.

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός καλεί τις τοπικές Αρχές και τους πολίτες να παρακολουθήσουν την Ιερή Τελετή, με τη διπλή θρησκευτική και εθιμική-τοπική σημασία, που είναι βαθύτατα εδραιωμένη στις καρδιές όλων, ιδιαιτέρως των ναυτικών και των οικογενειών τους και έχει παλλαϊκό χαρακτήρα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός, «ένας καινούργιος κόσμος εγκαινιάζεται και αγιάζεται με τον Τίμιο Σταυρό, το σύμβολο της αγάπης, της ειρήνης και της ελπίδας».

 

Το πρόγραμμα του εορτασμού:

07:30 Όρθρος

08:45 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

10:30 Μέγας Αγιασμός

11:00 Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό.
Την πομπή θα πλαισιώσουν το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Μουσική Σύρου – Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Η λιτανεία θα διέλθει δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού) και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της Πλατείας Κανάρη.

11:30 Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ προς τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Κατάδυση Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός Υδάτων. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός θα καταλήξει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω πραγματοποίησης εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανείων και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/217-α’ απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων:
*Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων επί των οδών Καραολή & Δημητρίου και Αλεξ. Λυκούργου Αρχιεπισκόπου και στην περιοχή έμπροσθεν και παραπλεύρως του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος, από τις 18:00 της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου έως και τις 14:00 της Κυριακής 6 Ιανουαρίου.
*Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί των οδών Καραολή & Δημητρίου και Αλεξ. Λυκούργου Αρχιεπισκόπου, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και από ώρα 09:00 έως και ώρα 12:00.
*Εξαιρούνται τα οχήματα ΑμΕΑ, Λ.Σ., ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. και επισήμων.
*Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράλληλες οδούς

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*