Με τσουχτερό κρύο και βροχές τα Θεοφάνια στις Κυκλάδες

 
 
 

theofania 2017 24

Σε υποχώρηση βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία», η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα την Κυριακή, ημέρα των Θεοφανίων, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Για την ημέρα των Θεοφανίων, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Κυκλάδες, Κρήτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις Κυκλάδες την Κυριακή θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μενονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*