Στα λευκά και οι Κυκλάδες – Πυκνό χιόνι στα ορεινά της Νάξου

 
 
 

xionia above mylos 5

Χιόνι, χιονόνερο και τσουχτερό κρύο φέρνει στα νησιά των Κυκλάδων ο “Τηλέμαχος”.

Πολλές περιοχές –κυρίως στα ορεινά- των νησιών έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ πολικό ψύχος επικρατεί σε όλα τα Κυκλαδονήσια.

Στα ορεινά της Νάξου, Τήνου, Άνδρου και άλλων νησιών, το χιόνι πέφτει πυκνό αυτή την ώρα και όπως προβλέπει η ΕΜΥ η χιονόπτωση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει χρειαστεί η παρέμβαση μηχανημάτων του δήμου κάτι που όπως όλα δείχνουν το πρωί θα είναι απαραίτητη.

Λόγω της χιονόπτωσης και της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, από τη δημοτική αρχή Νάξου ανακοινώθηκε το κλείσιμο σχολείων τόσο στη Νάξο όσο και στις Μικρές Κυκλάδες. 

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας θα είναι και τα σχολεία της Άνδρου και της Τήνου όπως ανακοίνωσαν οι δήμοι των νησιών. 

Στη Χώρα της Νάξου από το απόγευμα ρίχνει χιονόνερο και χαλάζι ενώ η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες μας, λόγω της κακοκαιρίας σημειώνονται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Απείρανθο. 

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κατά τόπους πιο πυκνές. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση τους και στροφή σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Το Λιμεναρχείο Νάξου σε ανακοίνωση που εξέδωσε εφιστά την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει ανακοινώσει η ΕΜΥ. Όπως αναφέρει, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

 

 

(Visited 526 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*