Εικαστική παρέμβαση στο λιμάνι της Σύρου: Θα τοποθετηθεί άγαλμα του Ερμή

 
 
 

Την τοποθέτηση χάλκινου αγάλματος του θεού Ερμή, στο άκρο του βόρειου προσήνεμου ακρομολίου και πιο συγκεκριμένα στη θέση που καταλάμβανε ο παλιός φάρος, αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Το άγαλμα θα είναι αφιερωμένο στον λόγιο και κερδώο Ερμή και θα φιλοτεχνηθεί από το γνωστό γλύπτη Νίκο Γεωργίου. Θα είναι κατασκευασμένο από χαλκό και το συνολικό του ύψος θα φτάνει τα επτά μέτρα.
Το έργο αυτό θα κοσμήσει την είσοδο του λιμανιού και θα αποδώσει την ιστορική τιμή που οφείλεται στην Ερμούπολη, στους πρώτους οικιστές – δημιουργούς της πόλης και στο νησί της Σύρου. «Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και σήμα κατατεθέν για το νησί μας» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σύρου κ. Κοσμάς
Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου ευχαρίστησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Κανάκη «για τις αδιάλειπτες και επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τους κ.κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και Στέλιο Νιώτη, οι οποίοι «από την αρχή στήριξαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή» και θα αναλάβουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή και την τοποθέτηση του γλυπτού.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*