Ξεκίνησε η αντικατάσταση του «ιστορικού» πλατάνου στη Χώρα Άνδρου

 
 
 

Ο «ιστορικός» πλάτανος, που κοσμούσε την Πλατεία Καΐρη στη Χώρα της Άνδρου, κόπηκε από συνεργείο του Δήμου Άνδρου σήμερα, Πέμπτη, 14 Μαρτίου.

Το δέντρο απομακρύνθηκε και έτσι ουσιαστικά ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασής του από έναν νέο πλάτανο που θα φυτευτεί στο ίδιο σημείο.
Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη, καθώς χάρη στη συνδρομή και την υποστήριξή του, αγοράστηκε, ήδη, ο νέος πλάτανος και σύντομα θα υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες που αφορούν τη φύτευση και τη συνολική φροντίδα του.

Platanos2
Συγκεκριμένα, ο νέος πλάτανος αγοράστηκε από φυτώριο στην Ηλεία και ακολούθως μεταφέρθηκε σε συνεργαζόμενο φυτώριο στην περιοχή του Μαραθώνα. Τις επόμενες ημέρες θα «ταξιδέψει» στην Άνδρο, προκειμένου να φυτευτεί στην Πλατεία Καΐρη.
Στις εργασίες περιλαμβάνονται η απομάκρυνση των πλακών στην πλατεία, το σκάψιμο, η μεταφορά χωμάτων και μπαζών και η αποκατάσταση των πλακών. Επίσης, ειδικός συνεργάτης, που έχει τη συνολική επιμέλεια των εργασιών, έχει αναλάβει τη φύτευση, την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και τη μελλοντική φροντίδα του πλατάνου.

Platanos3
Θεωρούμε ότι ο νέος πλάτανος θα ομορφύνει και θα «ζεστάνει» ένα από τα αγαπημένα σημεία της Χώρας. Εντούτοις το παλαιό και «ιστορικό» δέντρο θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές όσων το επισκέφτηκαν και βίωσαν στιγμές στη σκιά της φυλλωσιάς του, που άφησαν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*