Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τον Δήμο Μυκόνου

 
 
 

Στην αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων προχώρησαν τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, με τη βοήθεια του αντιδημάρχου καθαριότητας Αλέξανδρου Κουκά.

Τα αντικείμενα αυτά απετέθησαν ανεξέλεγκτα και χωρίς συναίσθηση για την προστασία του περιβάλλοντος, «προφανώς λόγω εργασιών και ανακαινίσεων ενόψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν», όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου, στο οποίο επίσης τονίζεται ότι:

*Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων. Από το 2016, ο δήμος διαχειρίζεται χωρίς επιπλέον κόστος για τον πολίτη της Μυκόνου, τα ογκώδη αντικείμενα (πλην ανακυκλώσιμων) και τα κλαδέματα, τα οποία:

*παραδίδονται από τους πολίτες στο χώρο του ΧΥΤΑ Μυκόνου ή

*παραλαμβάνονται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας

*με τη χρήση θραυστήρα, συνθλίβονται πριν την εναπόθεσή τους στον ΧΥΤΑ.

*Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων.

mykonos apokomidi ogkodon 2

Από το 2018,λειτουργεί στη Μύκονο μονάδα ανάκτησης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), η οποία είναι συμβεβλημένη με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων ΑΑΝΕΛ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ.

Τα αδρανή υλικά απόβλητα (μπάζα) που παράγονται, πρέπει να παραδίδονται προς ανακύκλωση στο χώρο της Οικοδομικής Μυκόνου, δίπλα στον ΧΥΤΑ.

1. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλογικού Συστήματος είναι: ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ Α.Α.Ν.ΕΛ, Ισμήνης 1 – Γέρακας, τηλ. 210 6046544 – 210 6047497, e-mail: info@aanel.gr (κα Τσαντήλα)

2. Τα στοιχεία επικοινωνίας της μονάδας είναι: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ Α.Ε. / ΣΚΥΛΑΜΠΕΛΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΗΛ: 22890-24803 & 22890-24804, e-mail: santorinaiosnikos@gmail.com.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι από το 2016 λειτουργεί στη Μύκονο η ηλεκτρονική υπηρεσία για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων, χάρις στην οποία έχει επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Προκειμένου, λοιπόν, να ενημερώνεται η υπηρεσία καθαριότητας και να επεμβαίνει άμεσα και ατελώς: α) στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων, β) στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών και γ) στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών από κοινόχρηστους χώρους, οι δημότες παρακαλούνται όπως αποστείλουν έγκαιρα SMS (γραπτό μήνυμα με ονοματεπώνυμο) στο 6947703050, είτε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση wecare4mykonos@keridis.com.

«Με συνέπεια και οργάνωση, προσπαθούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, τη Μύκονο. Πρώτοι εμείς οι πολίτες, πρέπει να σεβαστούμε και να προστατέψουμε το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και συνέπεια, κοιτώντας το αύριο» καταλήγει το δελτίο Τύπου του δήμου Μυκόνου.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*