Καθυστέρηση στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου της Μυκόνου λόγω καιρού

 
 
 

Λόγω καιρικών συνθηκών καθυστερούν οι εργασίες που αφορούν στο μεγάλο έργο για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου της Μυκόνου, σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου του νησιού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατόπιν επικοινωνίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου με τον εργολάβο και τον υπεργολάβο του έργου, έγινε γνωστό πως η καθυστέρηση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου οφείλεται αποκλειστικά στα καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις, με αναγκαία την αναμονή ώστε να στεγνώσει πλήρως το οδόστρωμα και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση και συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου όλου του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση και την ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων (ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις κλπ), την ανακατασκευή πεζοδρομίων, καθώς και μικρότερα τεχνικά έργα απορροής υδάτων.
Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2018, μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με ακριβές ποσό δαπάνης έργου ύψους 3.578.981,53 € (πλέον ΦΠΑ). Συνολικά, οι απαραίτητες διαδικασίες και οι μελέτες μέχρι την υπογραφή διήρκησαν σχεδόν 2,5 χρόνια, ενώ η υλοποίησή του αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Αξίζει να σημειωθεί πως εργολάβος και υπεργολάβος του μεγάλου αυτού έργου για το νησί, το οποίο – σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση – επιμελήθηκε με επιτυχία και χρηματοδοτεί εξολοκλήρου από δημοτικούς πόρους η παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι οι εταιρείες Ε.ΚΑΤ.ΕΛ. Α.Τ.Ε. και ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ Α.Ε. αντίστοιχα.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*