Δράσεις καθαρισμού των παραλιών της Άνδρου

Άκης Αξαόπουλος
02/07/2019 19:52
 
 
 

 

Η Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Μπατσίου σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου διοργανώνει δράση που περιλαμβάνει τον καθαρισμό της παραλίας του Μπατσίου την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, με ώρα έναρξης στις 18:30. Την ίδια ώρα θα γίνει καθαρισμός της παραλίας Χρυσή Άμμος στην Υδρούσα. Ανάλογες δράσεις διοργανώνονται την Πέμπτη (4/7) στις παραλίες Νημποριό στη Χώρα και Άγιος Πέτρος στην Υδρούσα στις 10 π.μ. και στις 12:00 μ.μ. στην παραλία Μύλος στο Κόρθι, σε συνεργασία με τους διαχειριστές των παραλιών.

Στις δράσεις συμμετέχουν ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.), το
Λιμεναρχείο Άνδρου, ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου, ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου και η
ομάδα του προγράμματος Life με το σκάφος που έχει στη διάθεσή της. Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της εβδομάδας «Blue Flag Mediterranean Week» με σκοπό τη διατήρηση και διεκδίκηση της γαλάζιας σημαίας.

Η φετινή εβδομάδα δράσης ξεκίνησε από χθες, 1η και θα διαρκέσει μέχρι την 7η Ιουλίου και συμμετέχουν 11 χώρες, οι Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τουρκία. Όλες οι χώρες μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και αυτό είναι και το μήνυμα της δράσης: «Caring for the sea that unites us»!

Στόχος είναι να γίνουν αυτές τις ημέρες, καθαρισμοί σε ακτές/μαρίνες ή στην ευρύτερη περιοχή των ακτών/μαρινών με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος.

Η δράση θα κοινοποιηθεί σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα των οργανώσεων που διαχειρίζονται το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία από τις πέντε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε μέσα στη χρονιά για τη διατήρηση της γαλάζιας σημαίας.

Ο Δήμος Άνδρου απευθύνει κάλεσμα σε όλους και ελπίζουμε να υπάρχει ισχυρή παρουσία.
Την Πέμπτη θα είμαστε όλοι στις παραλίες για να συμμετέχουμε στον καθαρισμό τους!

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*