Περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΚΚΕ Ορέστη Χαραλαμπάκου

Άκης Αξαόπουλος
04/07/2019 3:22
  •  
  •  
  •  

 

Συνεχίζονται οι περιοδείες του Κ.Ο Σαντορίνης του ΚΚΕ με τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων, Ορέστη Χαραλαμπάκο. Στην περιοδεία συμμετείχε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας και δημοτική σύμβουλος, Μαρία Αργυρού.

Την Τετάρτη 3 Ιούλη, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στη Μεσαριά, στο Ακρωτήρι και στον Πύργο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε συζήτηση με τους κατοίκους για τα προβλήματα των χωριών. Αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε έργα υποδομής τόσο μέσα στα χωριά, αλλά και συνολικά στο νησί.

Εκφράστηκε η αναγκαιότητα για έργα που να έχουν σκοπό να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες όπως είναι το λιμάνι του νησιού, το οδικό δίκτυο και άλλα. Ανάγκες που το ΚΚΕ έχει φέρει μέσα στη βουλή με παρεμβάσεις και ερωτήσεις, και θα συνεχίσει να κάνει και την επόμενη μέρα. Για αυτό η δύναμη του ΚΚΕ στις 8 Ιούλη είναι δύναμη για όλο το λαό και τους αγώνες του.

Την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο νησί. Από τη συζήτηση ήρθαν στην επιφάνεια οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νησιού, με τη στέγαση. Πρόβλημα πολύ σοβαρό που χρειάζεται άμεσα και με κρατική μέριμνα να λυθεί. Συζητήθηκαν ακόμα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές και τη στέγαση της ίδιας της υπηρεσίας, των οχημάτων της ώστε να είναι αξιόμαχα και λειτουργικά. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ορέστης Χαραλαμπάκος τόνισε ότι τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του ΚΚΕ.

Από πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έφερε με ερώτηση στη βουλή τις διεκδικήσεις, μερικές από τις οποίες είναι :
• Μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών
• Εφαρμογή ενός σύγχρονου μισθολογίου, που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την πλήρη αποζημίωση των υπερωριών
• Ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων και επίγειων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα για τους λιμενικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.

Αυτά τα αιτήματα όμως δεν χωρούν στην πολιτική που υλοποιούν με συνέπεια ΣΥΡΙΖΑ κ ΝΔ και οι δορυφόροι τους. Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορούν να καλυφθούν βασικές λαϊκές ανάγκες, να προστατευθούν και να διαχειριστούν η γη, το φυσικό περιβάλλον, τα δάση, οι πόλεις, η φυτική και ζωική παραγωγή και γενικά αυτή η τεράστια περιουσία υπέρ του λαού.

Εν συνεχεία το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του δήμου Θήρας, την εφορία και τα τραπεζικά καταστήματα όπου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

(Visited 52 times, 1 visits today)