Αμοργός: Με την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας, η ανάπλαση της πλατείας Όρμου Αιγιάλης

Newsroom
26/02/2020 16:14
 
 
 

Την ανάπλαση της πλατείας Όρμου Αιγιάλης στην Αμοργό, έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Για την υλοποίηση του έργου (συνολικού προϋπολογισμού 659.301,37 ευρώ) υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Αμοργού Ελευθέριου Καραΐσκου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού Κωνσταντίνου Γρίσπου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά στην κατασκευή του έργου, με τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους μέχρι 250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της.

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπλαση της πλατείας για τη δημιουργία ενός ζωτικού υπαίθριου χώρου που να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων της Αμοργού και των επισκεπτών της και να συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού. Προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας με την αντικατάσταση των υπαρχόντων οδοστρωμάτων, με επιστρώσεις με μάρμαρο, ακανόνιστες πλάκες και βότσαλο, με την δημιουργία χώρων πρασίνου και την κατασκευή πέργκολας.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αμοργού.

Η Προγραμματική Σύμβαση έχει χρονική διάρκεια 36 μηνών από την ημέρα της υπογραφής της.

(φωτό: amorgos-island.gr)

(Visited 464 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*