Κορωνοϊός: Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης για ύποπτο κρούσμα

Άκης Αξαόπουλος
04/03/2020 20:49
 
 
 

 

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όταν, σε τακτική πτήση από Αθήνα προς Σαντορίνη, επιβάτης παρουσίασε συμπτώματα, που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού.

Αμέσως η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου Σαντορίνης επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ για οδηγίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το διαχειριστικό πρωτόκολλο, αρμόδιος για την παροχή οδηγίων σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μέχρι οι αρχές αεροδρομίου να λάβουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ο επιβάτης έμεινε σε περιορισμένο χώρο, ώστε να μην είναι σε επαφή με το υπόλοιπο επιβατικό κοινό.

Εν τέλει, όταν ελήφθησαν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα το επίμαχο αεροσκάφος κενό επιβατών. Πράγμα το οποίο συνέβη μόλις πριν λίγο, όταν αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι ταξιδιώτες που περίμεναν να επιστρέψουν στην Αθήνα από τη Σαντορίνη με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, παραμένουν στη Σαντορίνη, όπως επίσης και ο ασθενής, αναμένοντας να εξεταστεί και να αποφανθούν τα ιατρικά κλιμάκια για τη συμπτωματολογία του.

 

Πηγή:. protothema.gr

(Visited 2,321 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.