Δήμος Μυκόνου: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του SARS-CoV-2

mykonos dimarheio
Άκης Αξαόπουλος
17/03/2020 16:24
 
 
 

 

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του SARS-CoV-2, στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των εργαζομένων, αλλά και των δημοτών-πολιτών αποφάσισε ο Δήμος Μυκόνου στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Εγκατάσταση συστήματος διαγνωστικής θερμογραφίας ανίχνευσης πυρετού & συστήματα σάρωσης με κάμερες θερμικής απεικόνισης, για χρήση από το Κέντρο Υγείας.

Εργασίες απολύμανσης και μικροβιοκτονίας με υγειονομικό-χημικό υλικό στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Υγείας, στα Δημοτικά κτήρια και στις αποθήκες στο Σφαγείο, στους Παιδικούς σταθμούς Αεροδρομίου και Άνω Μεράς, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων της Άνω Μεράς και του Κόρφου.

Επιπλέον, προμήθεια μηχανισμών διάχυσης spray και Spray εξυγίανσης sanitizer, προμήθεια απολυμαντικών gel χεριών (ατομικά και μη) και βάσεις στερέωσης, προμήθεια συσκευών απολύμανσης αέρα, μάσκες με βαλβίδα εκπνοής, γάντια μιας χρήσης, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτική αδιάβροχη φόρμα μιας χρήσης.

Μετά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, δήλωσε:

«Τα δεδομένα που λαμβάνουμε καθημερινά για την πανδημία που πλήττει τη χώρα μας, διαφοροποιούνται συνεχώς. Προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα μέτρα, τα οποία θα συμβάλλουν στον περιορισμό του ιού με σκοπό την καλύτερη προστασία της υγείας των κατοίκων και όσων συνεχίζουν να εργάζονται.

Σε αυτή την προσπάθεια και με απόλυτη προσήλωση στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες σχετίζονται με την προμήθεια υγειονομικού υλικού και με την απολύμανση κτηριακών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.
Για να μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο νησί μας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της ατομικής μας υγιεινής.

Είναι μια δύσκολη περίοδος, την οποία θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*