Εγκαίνια σύγχρονων ιαματικών υποδομών στη Μήλο

 
 
 

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής «Σπήλαιο του Ιπποκράτη» (όπως αναφέρεται στο έργο του Γιατρού της Αρχαιότητας «Ε’ Περί επιδημιών») εγκαινιάστηκαν στη Μήλο, τοποθετώντας το νησί στον ευρωπαϊκό χάρτη ιαματικού τουρισμού.

Κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη, στα εγκαίνια παρέστη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί, αλλά και του ιαματικού του πλούτου. Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην ανάδειξη και πιστοποίηση της πηγής του Αδάμαντα, ο κ. Δαμουλάκης προσέφερε στον κ. Πατούλη ένα αντίγραφο του δίσκου της Μήλου που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

«Η συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική ανάπτυξη και απασχόληση η περαιτέρω ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση του θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού. Ωστόσο, πέρα από τις προσπάθειες των δήμων για αναζήτηση επενδυτικών σχεδίων, αναγκαίο είναι ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής της χώρας μέσα στο οποίο να ενταχθεί και ο ιαματικός τουρισμός» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Πατούλης.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*