Δήμος Αμοργού: Μένουμε σπίτι και κοντά στην εκπαίδευση

Άκης Αξαόπουλος
04/04/2020 20:15
 
 
 

 

Ο Δήμος Αμοργού στο πλαίσιο λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, βρίσκεται κοντά στους μαθητές και στις οικογένειες τους ενισχύοντας τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι καταστάσεις που όλοι βιώνουμε είναι ιδιαίτερες και η λειτουργία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θέση μας είναι ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης παιδαγωγική πράξη και πως η συλλογικότητα και η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού και μαθητών μεταξύ τους είναι αναντικατάστατη, ωστόσο κάτω από τις παρούσες συνθήκες αντιλαμβανόμαστε πως είναι προς όφελος των παιδιών μας.

Μέλημα του Δήμου Αμοργού, είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, όπως σαφώς ορίζεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πιθανή έλλειψη των στοιχειωδών προϋποθέσεων για την υλοποίηση του προγράμματος, καταγράφουμε όλες τις αδυναμίες των μαθητών για να τις αντιμετωπίσουμε ΜΑΖΙ!

Ο Δήμος Αμοργού, μέσω των αρμόδιων Νομικών Προσώπων του, διατίθεται να καλύψει με υλικοτεχνική υποδομή τους μαθητές που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη. Σημειώνουμε δε ότι ο όποιος εξοπλισμός π.χ. tablet θα πρέπει να επιστραφεί μετά την λήξη της έκτακτης συνθήκης σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας.

Καλώντας την υπάλληλο του Δήμου Αμοργού Σοφία Νομικού στο 2285360222 Τρίτη και Πέμπτη από 8:00 ως 13.00 ή την πρόεδρο της Δ.Ε.Π. Ελευθερία Ψυχογιού στο 6936858664 καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, είτε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, μας γνωστοποιείτε τις αδυναμίες ή δυσκολίες των μαθητών.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που όλοι οφείλουμε να δώσουμε εμπράκτως στους μαθητές, στα παιδιά μας!!!

(Visited 86 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*