Σε Κύθνο και Σίφνο ο Γιώργος Λεονταρίτης

 
 
 

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις Δυτικές Κυκλάδες, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων βρέθηκε στην Κύθνο.

Εκεί είχε σύσκεψη εργασίας με τον έπαρχο Κέας – Κύθνου Παναγιώτη Βιτάλη, τον δήμαρχο Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Φιλιππαίος και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χώρας Στέφανο Τζώγιος, με αντικείμενο την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Κύθνο, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται του αναπτυξιακού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, τα οποία απαιτούν τη συμβολή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής στον προγραμματισμό των παρεμβάσεων, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης και τον βαθμό ωρίμανσης των έργων που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα, αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Στην ατζέντα της σύσκεψης συμπεριελήφθησαν και άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας, του χωροταξικού και της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για στενότερη συνεργασία των δύο φορέων.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο ανακύκλωσης των απορριμμάτων, της αφαλάτωσης, των σφαγείων και στο ολοκληρωμένο έργο του λιμανιού, ενώ περιόδευσε στο νησί προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεονταρίτης, «οι Κυκλαδίτες έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δρομολογήσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε πολλούς τομείς δράσης και το σημαντικότερο, δεν σκοπεύει να αφήσει καμία αναπτυξιακή δυνατότητα ανεκμετάλλευτη».  

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης αναχώρησε για τη Σίφνο προκειμένου να παραστεί στις ετήσιες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Με την ευκαιρία της επίσκεψής στο νησί ο κ. Λεονταρίτης θα έχει συνάντηση εργασίας με τους τοπικούς φορείς.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*