Πρωτοβουλίες για ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων και αγροδιατροφικά προϊόντα στις συναντήσεις Ρούσσου στην Αθήνα

Άκης Αξαόπουλος
13/07/2020 14:08
 
 
 

 

Σημαντικές ειδήσεις προκύπτουν από τη συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Ρούσσου, με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη. Η δε συνάντηση των δύο ανδρών δημιούργησε τρεις επιπλέον έως την αναχώρηση του κ. Ρούσσου από την Αθήνα για τη Σύρο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ. Δημητριάδη για το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσει ο φορέας αναλύοντας όλα όσα προσφέρονται στους επαγγελματίες των Κυκλάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της Ψηφιοποίησης αλλά και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που σχεδιάστηκαν από το επιμελητήριο και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία με συντριπτικό αριθμό συμμετοχής. «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες δεν πήραν το πλοίο να φύγουν μακριά από τις επιχειρήσεις τους, μπορούσαν να παρακολουθούν ακόμη και από το κινητό τους», ενημέρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος απαριθμώντας τα σημαντικά επιτεύγματα στις ψηφιακές λειτουργίες που το καθιστούν ως πρότυπο επιμελητηρίου στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε το επιμελητήριο, ο αριθμός των συμμετεχόντων που ενημερώθηκαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, από εξειδικευμένους εισηγητές για τις νέες συνθήκες που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους ξεπέρασε τους 13.500. Οι υπηρεσίες του φορέα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες ενώ αξίζει δε να αναφερθεί πως υπήρξε διαδραστικό σεμινάριο που παρακολούθησαν ταυτόχρονα, έχοντας ενεργή συμμετοχή, ακόμη και 700 άτομα από 1.000 σημεία.

Συνάντηση με Πιερρακάκη για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Τη δυνατότητα υιοθέτησης της πρότασης του επιμελητηρίου για την ψηφιακή αναβάθμιση των 2.500 επιχειρήσεων των Κυκλάδων συζήτησαν κατά τη συνάντησή εργασίας του κ. Ρούσσου με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή του διευθυντή του υπουργού, Κωνσταντίνου Χαμπίδη. Οι δύο φορείς συμφώνησαν την ανάπτυξη έντονης συνεργασίας μεταξύ τους.

Δημιουργία cluster Κυκλαδικών προϊόντων αγροδιατροφής και γαστρονομίας – Πρότυπο το Aegean Cuisine

Για τις διαδικασίες σχετικά με την απεμπλοκή του προγράμματος για τη διάθεση των αγροδιατροφικών προϊόντων των Κυκλάδων και την προώθησή τους συζήτησε ο κ. Ρούσσος σε συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, ο οποίος δήλωσε θετικός για το εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Για το ίδιο θέμα ο κ. Ρούσσος συναντήθηκε και με τον διευθυντή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκου Παπαθανάση.

Κοινό στόχο αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοποριακού επιχειρηματικού αθροίσματος από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ως μετεξέλιξη και ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που έχει υποδειγματική λειτουργία στις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας.

Ο κ. Δημητριάδης απέδωσε τα εύσημα και για τη συγκεκριμένη εφαρμογή που ήδη συγκεντρώνει εκατοντάδες επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου προσθέτοντας πως η δημιουργία Cluster θα προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε μια δύσκολη περίοδο και για τη χώρα μας ενώ ταυτόχρονα θα θέσει τις Κυκλάδες στο επίκεντρο του παγκόσμιου αγροδιατροφικού και γαστρονομικού χάρτη.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*