«Κόρες»: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στην Αμοργό, ραντεβού στους κινηματογράφους

Άκης Αξαόπουλος
21/07/2020 13:03
 
 
 

 

Στο προσκήνιο της διεθνούς σκηνής έφεραν την Αμοργό τα γυρίσματα της «Trochter» (Κόρες) που διήρκησαν από τις 22 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου. Πραγματοποιήθηκαν στην Αιγιάλη και στην Χώρα ενώ η προβολή που έτυχε η Αμοργός με κάλυψη από τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικές συνδέσεις και θέματα σε κορυφαία sites και εφημερίδες ήταν μεγάλη.

Οι «Κόρες» αποτελούν την πρώτη διεθνής συμπαραγωγή που πραγματοποίησε γυρίσματα σε όλη την Ευρώπη στη μετά COVID -19 εποχή. Το επιτελείο της ταινίας, που αποτελούνταν από συνεργείο, παραγωγούς και ηθοποιούς από την Ελλάδα και την Γερμανία , γνώρισε την φιλοξενία των κατοίκων που αγκάλιασαν το γεγονός

Οι ηθοποιοί και συντελεστές απόλαυσαν το πανέμορφο τοπίο και τις παραλίες του Αμοργού, από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα, συνδυάζοντας όπως είπαν και οι ίδιοι δουλειά με διακοπές, ενώ πολλοί ντόπιοι εργάστηκαν κατά τα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν μ ε ένα μεγάλο πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρώτες ώρες.Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο Lakki Village και ξεκίνησε με ένα ειδικό video με το backstage των γυρισμάτων. Με πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού κόπηκε μια, υπεροχής έμπνευσης, τούρτα που απεικόνιζε το χάρτη της Αμοργού και το εξώφυλλο του βιβλίου της Λούσι Φρίκε, στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Την τούρτα έκοψαν ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος και η σκηνοθέτης Νάνα Νέουλ. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης και ο Νικόλας Βαζαίος έδωσαν μουσικό χρώμα παράδοσης ξεσηκώνοντας άπαντες στο χορό. Η βραδιά έκλεισε με τους παριστάμενους να χορεύουν υπό τους ήχους ξένης χορευτικής μουσικής σε ένα πάρτι γεμάτο θετική ενέργεια!

Στη γιορτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής Καλλιόπη Δεσποτίδη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας Κωνσταντίνος Γρίσπος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταμάτης Γρίσπος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθερία Ψυχογιού και Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Δήμου Αμοργού Αντώνης Κυρίκος και η δημοσιογράφος Χρύσα Σαραντοπούλου.

«Ο Δήμος Αμοργού βρέθηκε από την αρχή κοντά στην ταινία γιατί στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη θετική και σωστή προβολή του νησιού. Είμαστε σίγουροι πως η ταινία θα αποτελέσει πρεσβευτή της ομορφιάς του νησιού μας. Θέλουμε όμως και εσείς να είσαστε οι πρεσβευτές μας και σας περιμένουμε να επιστρέψετε για να απολαύσετε την Αμοργό και ως τόπο διακοπών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται μέσα στο 2021

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*