Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σύρο

admin
04/12/2015 11:58
 
 
 

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί ο πολιούχος της Σύρου Άγιος Νικόλαος.

Ήδη μεταβαίνει στη Σύρο ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (ο οποίος θα έχει και σειρά επαφών και συσκέψεων με τους τοπικούς φορείς), ενώ την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα έρθει στο νησί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Τον κ. Παυλόπουλο πρόκειται να υποδεχθεί στα προπύλαια του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, ο οποίος προς του πέρατος της Θείας Λειτουργίας θα απονείμει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης.

Θα ακολουθήσει πάνδημη Λιτανεία της αγίας Εικόνας και του ιερού αποτμήματος εκ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου διά της πλατείας Μιαούλη, όπου μετά τη δέηση υπέρ των ναυτιλομένων, ο κ. Παυλόπουλος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό της Σύρου. Ακολούθως, η Λιτανεία θα κατευθυνθεί στην Πλατεία Κανάρη, όπου ο κ. Παυλόπουλος θα ρίψει στέφανο στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού και τιμητικό άγημα.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, μετά από πρόσκληση τόσο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, όσο και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος θα ανακηρύξει τον Προκόπη Παυλόπουλο σε επίτιμο δημότη του Δήμου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην εκδήλωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης θα παραστεί και ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων
Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου που θα πραγματοποιηθούν στην Ερμούπολη στις 5 και 6 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος εξωτερικά του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Επιπλέον:

*Στις 6 Δεκεμβρίου (απο τις 06:00 μέχρι τις 14:00) δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάθμευση και η στάση των οχημάτων γύρω από τη πλατεία Ερμούπολη, την πλατεία Τσιροπινά και επί των οδών Απόλλωνος και Καλομενοπούλου, λόγω λιτάνευσης της ιεράς εικόνας και του αποτμήματος λειψάνων του Αγίου Νικολάου.
* Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Τονίζεται ότι τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στα σημεία διέλευσης της λιτανείας θα απομακρύνονται.

 

(φωτό: sirostravel.gr)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*